H1N1: A járvány elérte Veszprém megyét - Nyolc új oltópont nyílik

Pápa - A bázisrepülőtéren ülésezett a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság. A tanácskozás után Bujdosó László megyei tiszti főorvos, a pandémia prevenció bizottság elnöke tartott sajtótájékoztatót.

Sikos Gábor

- A közép-dunántúli régióban megerősítették az első H1N1 halálesetet. Esztergomban egy 42 éves, kísérő betegségekkel terhelt férfi halálában játszott igazoltan szerepet az influenza H1N1 vírusa - jelentette be dr. Bujdosó László, aki elmondta, hogy a két héttel ezelőtti adatokhoz képest múlt héten, Pápán és környékén ötszörösére nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, ami a közép-dunántúli régiót tekintve az egyik legjelentősebb növekedést mutatja.

- A járvány Veszprém megyét is elérte. Lehet és van is mit tennünk a védekezés terén. Van elég védőoltás. Péntek reggel nyolc órától Pápán is - a Gróf Esterházy kórházban - megnyílik az oltópont. Pápán kívül pedig még kilenc helyen oltanak - tájékoztatott a tiszti főorvos.

Így a péntek óta működő oltópontokon kívül a veszprémi-, a tapolcai-, az ajkai kórházban, a várpalotai-, a sümegi-, a zirci rendelőintézetben és a farkasgyepűi tüdőgyógyintézetben is be lehet majd adatni a védőoltást.
 
Bujdosó Lászlótól megtudtuk még, hogy Veszprém megyében a legfrissebb adatok szerint csak Ajkán kezelnek egy 42 éves súlyos beteget, akinél kimutatták az új típusú influenzát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!