Három hónapig menekült az új-zélandi tolvaj - rajongótábora csalódott

Wellington - Elfogta az új-zélandi rendőrség azt a tolvajt, aki 105 napon keresztül menekült az igazságszolgáltatás elől, miközben meglehetősen nagy rajongótábor szurkolt érte.

Szausev Xénia

William Stewartot, aki étel, autó és drog lopásával hívta fel magára a rendőrség figyelmét, először február 10-én próbálták letartóztatni: a férfi ellenszegült, és egy vascsővel megfenyegette az egyik ellene fellépő rendőrt, majd elmenekült.

Üldözésének idejével párhuzamosan növekedett a vele szimpatizálók száma. Nevében fórumot hoztak létre a Facebook közösségi honlapon, ahol a Stewartról szóló információk, újdonságok, menekülési útvonalának leírása mellett letartóztatásáról készült fotókat is találnak a rajongók.

A rendőrséget az elmúlt három hónapban rendkívül frusztrálta a férfi körül kialakult rajongótábor, amelyet bűnözők és amfetaminfüggők csapatának titulált.

Egy férfi dalt is írt Stewart tiszteletére, egy helyi vállalkozó pedig meglátta a benne rejlő üzletet is: a bűnöző arcképével, illetve a Hol van Billy? felirattal díszített pólókat kezdett forgalmazni.

A Billy becenevet maga Stewart szerezte magának. Egyik első tolvajlása alkalmával belevéste az asztalba, amelyről ételt lopott: Billy, the hunted one, azaz Billy, akire vadásznak.

Billyt azonban legutóbbi akciója során, amikor egy autót akart elkötni, meglepte annak tulajdonosa: ezzel véget is ért a macska-egér harc. Elfogásakor a hosszú hajú és szakállú, ápolatlan külsejű férfi a rendőrség szerint megkönnyebbültnek tűnt, és csak annyit mondott: "jó kis menekülés volt".
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!