Hasznos munkát végeztek - Az ELTE egyetemistái segédkeztek a hivatalban

Veszprém - Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) tizenhat hallgatója nyári terepgyakorlaton segédkezett a polgármesteri hivatali térinformatikai nyilvántartásának készítésében.

Varga Domokos Péter

Kovács Zoltán, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportvezetője elmondta, évek óta kiváló kapcsolatot ápol a város az ELTÉ-vel, a mérnök-hallgatók rendszeresen járnak Veszprémbe szakmai gyakorlatra.

Mint általában, ezúttal is konkrét munkával bízták meg őket, pontosították a hivatal térinformatikai rendszerének számítógépes nyilvántartását. Felmérték Csatáron az illegális építkezéseket, összevetették a KRESZ-táblák számát a jelzettel, a földhivatali nyilvántartást az önkormányzati vagyonkataszterrel. Emellett a hivatal térinformatikai felületén felüntették a fizető parkolókat, az egyirányú utcákat, valamint azokat, amelyekben sebességkorlátozást vezettek be.

Cserében az iroda munkatársai tájékoztatókon avatták be az egyetemistákat a városfejlesztési, városüzemeltetési rejtelmeibe. 

(Fotó: Gáspár Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!