Helyi termék az ökovásáron - Besenyő Pista bácsi is tudatos vásárló

Veszprém - A Helyi termékek fesztiválja keretében rendezi meg idén a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület a hagyományos ökovásárt. Besenyő Pista bácsi is tudatos vásárló lett.

Nagy Terka

Erről kedden tartott sajtótájékoztatót a vásárcsarnokban az egyesület, s stílusosan helyi termelők terményeivel lepte meg az újságírókat. Dr. Szalay Tímea, az egyesület elnöke ismertette, hogy a kilencedik ökovásárt idén a Tudatos Vásárlók Egyesületével közösen rendezik meg, a Helyi termékek fesztiválja keretén belül, mely országos rendezvény. 

A fesztiválon kiderül, hogy miért fontos a helyi termelőktől beszerezni a konyhára valót. Az ökovásáron a szokásosnál csaknem kétszer annyi termelő kínálja majd portékáját, lesz játék, és Besenyő Pista bácsiról kiderül, hogy lett Tudatosan Táplálkozó István. 

A szervezők megadták három veszprémi helyszín GPS koordinátáit, akik megtalálják őket, egy üveg biobort, egy szerencsés nyertes egy hordó biobort kap ajándékba. (A koordináták megtalálhatók az egyesület honlapján.)
 
A vásáron bemutatják a Tudatos vásárló kalauzát, vagyis azt a regisztert, mely segítségével megtaláljuk lakóhelyünk közelében a termelőket, zöld szolgáltatókat. A fesztivált és vásárt szeptember 26-án rendezik meg az Óváros téren.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!