Hogyan főzik a kőlevest?

Kapolcs - A Művészetek völgye települései az idén önállóan szervezik a Völgytalálkát, a Kapolcsi kőleves című rendezvény huszonnégy helyszínen közel száz programot kínál.

Szabó Péter Dániel

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet az idén szünetelteti a Művészetek völgye fesztivált. Kapolcson azonban  miközben várnak a huszadik, jubileumi rendezvényre  nem adják fel a reményt, saját erőből megrendezik a július 22-től 26-ig tartó Völgykavalkádot. 
  
Óriási feladat ezt megszervezni, de segítséggel, összefogással, a helyiek felajánlásával igyekszünk mindenki számára élményt adó programot összeállítani  mondta Göntér Gyula kapolcsi polgármester. 

Lesz kézműves vásár, színház, mozi, koncert, számtalan foglalkozás, jópofa ötlet, rendhagyó tanóra a gyerekeknek, véradás és zöld rendezvények. Felállítanak egy sörsátort, ahol naponta olyan együttesek koncerteznek, mint az LGT emlékzenekar, a Kistehén tánczenekar, a Mozizenekar, a Belmondo, a Bluespot. 

A malomszigeti színpadon fellép Kolti Helga, az Ajka-Padragkút néptáncegyüttes, a Veszprém táncegyüttes, a katolikus templomban a Liszt Ferenc Kórustársaság, az Orlando énekegyüttes és a Mendelssohn Kamarazenekar, a Szárítóban a Teleszterion Színházi Műhely. 

Szombaton délelőtt tíz órától két távon rendezik meg a kapolcsi földönfutó versenyt. A programokról internetről, a kapolcs.hu honlapon lehet tájékozódni. 

A napijegy 500 forintba kerül (csupán az esti, sörsátorbeli koncertek drágábbak). A polgármester felhívja a településre érkezők figyelmét, a faluban van elég parkolóhely. 

Kéri, hogy ne a főúton parkoljanak, a szabálytalanul állókat a rendőrség bünteti. 

(Fotó: archív)
 
Programtipp - itt!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!