Holnap négy órakor a Füredet fogadja a Veszprém

<b>Veszprém, Balatonfüred</b> - Megyei kézilabdarangadót rendeznek szombaton a Veszprém Arénában, a hazaiak a Magyar Kupában fogadják a Balatonfüredi KC-t.

Munkatársainktól

A második kupamérkőzését vívja a héten az MKB Veszprém KC, a bajnoki címvédő a legjobb négy csapat közé jutásért vívott párharc első felvonásán holnap (16.00) hazai pályán fogadja a Balatonfüredi KC-t (a visszavágót március 10én rendezik Füreden). 

Az veszprémiek csütörtökön játszották a Magyar Kupa nyolcaddöntőjét, az NB IB-s Rinyamenti KC legyőzése (20:34) természetesen nem okozott gondott Pericéknek, akik Nagyatádon már a következő megmérettetésekre is készültek.

- A fő célunk az RKC ellen az volt, hogy a világbajnokság miatt az utóbbi időszakban kettévált keret ismét összehangolódjun, és a játékosok felvegyék egymás ritmusát.

Ennek érdekében sokat cseréltünk - nyilatkozta a nagyatádi mérkőzést követően Mocsai Lajos. A Veszprém edzője megjegyezte: a balatonfürediek ellen már más szellemben lép pályára a csapata.

A csütörtöki meccsen a vendégeknél a húzódásából gyógyulgató Nikola Eklemovic és az influenzás Marian Cozma nem játszhatott, a második számú kapus, Ivan Pesic viszont visszatért Horvátországból és a második félidőben szerepet is kapott. 

A Balatonfüredi KC szakvezetője, Velky Mihály arról beszélt, hogy a héten megfázásos betegségek nehezítették a felkészülésüket.

 - Salamon néhány napot kihagyott, és Kis Ákosra sem számíthattam a hétközi felkészülési mérkőzésen, Tatabányán. Jó hír viszont, hogy Frey izomhúzódása rendbe jött és egy félidőt vállalni tudott.

 Az edzőmeccs kapcsán a tréner kifejtette, az új igazolás, Bakos Dávid beilleszkedése még tart, ám roppant biztató volt a játéka.

 - Úgy érzem, gyorsult vele a támadójátékunk. Kissé még pontatlan volt, de ez érthető, hiszen Dunaújvárosban nem sokat szerepelt. Dáviddal sokat erősödtünk, s nagyon jó, hogy nemcsak jobblövőben, hanem irányító poszton is számíthatok rá.

A szombati Magyar Kupa negyeddöntőről Velky Mihály azt mondta, szeretné, ha csapata mindent megtenne a tisztességes helytállás érdekében. 

 - A sorsolásunk lehetett volna jobb is, hiszen az állva maradt csapatok között akad néhány, amely az MKB Veszprémnél könnyebb ellenfél. A párharc esélyesei nem mi vagyunk. Számunkra ez a derbi remek felkészülés a szerdai Debrecen elleni rangadóra. 

Biztos vagyok benne, hogy a Veszprém is teljes erőbedobással kézilabdázik majd, hiszen nekik meg a jövő hétvégi Bajnokok Ligája ütközetre kell már gyakorolniuk.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!