Horgásznapok a pecakunyhóban

Gyakorló szaktekintélyek, verseny-, és bemutató horgászok teszik tiszteletüket a megyeszékhelyen a Peca-Kunyhó Horgász Egyesület meghívására.

Tremmer Tamás

A tavaszvárás jegyében most még nem a vízparton zajlik az élet. A Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) februárban indította négy állomásból álló előadás sorozatát, amelynek következő felvonása március 8-án lesz. A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör Klubházában este 18,00-kor kezdődő összejövetelen a Balaton szeszélyeiről, a viharjelzésekről, a vízirendészet tapasztalatairól hallhatnak az érdeklődők.

A BBHSZ a szabadegyetemével magasra tette a lécet, hiszen az előadássorozata élénk érdeklődés mellett zajlik. A Peca-Kunyhó Horgász Egyesület legalább ekkora dobásra készül.

Az egyesület vezetői, Horváth Tamás és Fekete Norbert olyan tavaszi bemutatkozó, felkészítő rendezvénysorozatot szerveznek, amelyre a legigényesebb pecások is felkapják a fejüket. A közönségtalálkozókkal egybekötött bemutatókra elismert szaktekintélyeket várnak, akik az érdeklődőket beavatják a szakma rejtelmeibe.

Vélhető, hogy a verseny-, és bemutató horgászok tudására, tapasztalatára sokan lesznek kíváncsiak, már csak azért is, mert ezek az emberek különféle hazai és nemzetközi versenyeken, oktatófilmeken is bizonyítottak már.

A Peca-Kunyhó Horgász Egyesület székházában, illetve az amellett felállított rendezvénysátorban első alkalommal Gombás Gábor (Balzer feederhorgász) tart előadást, illetve bemutató.

A március 6-i randevú 10,00-kor kezdődik. A következő alkalommal, március 20-án Döme Gábor (Haldorádó-Spro) teszthorgász vendégeskedik Veszprémben. Március végére vélhetően már annyira felmelegednek a vizek, hogy sokan a vízparton mulatják az időt. A szervezők úgy állították össze a menüt, hogy a rendezvénysorozat alkalmával elhangzottakat a gyakorlatban akár azonnal (másnap) ki lehessen próbálni.

Éppen ezért április 3-ra ifj. Barna Szilárd (Tubertini-Marosmix) versenyhorgászt hívták meg. Őt aztán egy újabb nagyágyú, Koós Ferenc (Energo-Team) követői, aki április 24-én a harcsahorgászat rejtelmeibe enged bepillantást. A záróakkord május 8-án lesz, ekkor Bujáki Géza (Shimano-Dynamite Baits) vendégeskedik a pecakunyhóban, őt a pontyhorgász csínjáról-bínjáról lehet kérdezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!