Infláció körüli vízdíjemelés

Zirc - A következő időszakban is az eddigi vezető, Benczikné Tóth Magdolna irányítja a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Tourinform intézményegyüttest, döntöttek a képviselők múlt heti ülésükön zárt ajtók mögött.

Győrffy Árpád

A képviselők három anyagi kötelezettséggel járó döntést  a III. Béla Gimnázium nyílászáróinak kicseréléséhez kért támogatást, a művelődési háznak zongora vásárlását, illetve a városi internetes honlap megújítását  elnapolták. A finanszírozásukról a következő évi költségvetés függvényében döntenek.

A képviselők az ivóvízfogyasztás díját a szolgáltató javaslata szerint 303,8 forint- ra, a szennyvízszolgáltatásét 348,6 forintra emelték köbméterenként, az alapdíj nem változott. Az emelés mértéke 3,9, illetve 3,1 százalékos.

A testület döntött az önkormányzat tulajdonában lévő szociális bérlakások jövő évi bérleti díjairól is. Egy 2006-os határozat szerint három éven keresztül az adott évi infláció 2,5-szeresével növelték a lakbéreket, tavaly már egy ennél mérsékeltebb, tízszázalékos emelésről döntöttek, az idén pedig Ottó Péter polgármester javaslatával egyezően csak a várható inflációnak megfelelően, 4,7 százalékkal növelték meg a jövő évtől fizetendő díjakat.

Az összkomfortos, nem társasházi szociális bérlakásokért négyzetméterenként havi 387, a társasházban lévőkért 399 forintot kell fizetni a jövőben. A piaci alapú bérlakások lakbérét változatlanul hagyták, mert már a jelenlegi szint miatt sem könnyen találnak bérlőt. Ezekért megközelítőleg kétszeresét kell fizetni a szociális alapú bérlakások díjának.

A múltkori közmeghallgatáson elhangzottakra figyelemmel megvitatták a borzavári út közelében tervezett kőbánya megnyitásának ügyét. Arra jutottak, hogy módosítják a rendezési tervet, ha sikerül megfelelő garanciákkal szerződést kötni a bányanyitást tervező vállalkozással. A kitermelés felső határát és a vállalkozás által a városnak biztosítandó támogatás mértékét rögzítő szerződést a testület következő ülésére kell elkészíteni. Az érintett útvonalon lakók félnek a bányanyitás miatt megnövekvő forgalomtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!