Ingatlanpanama? - Feljelentést tesz a Jobbik

Veszprém - A megyei fenntartású intézmények kormánynak történő átadását ingatlanpanamának titulálta pénteki sajtótájékoztatóján Orbán Imre, a Jobbik megyei alelnöke.

Szabó Péter Dániel

A megyei közgyűlésben a pártot képviselő politikus hangsúlyozta, ugyan a szándéknyilatkozat szerint a kormány az érintett intézmények adósságát is átvállalja, ám az ingatlanok értékét vizsgálva árnyaltabb a kép.

- Országos szinten 740, összesen 180 milliárd forintnyi adósságot felhalmozó intézményt érint a megyékben elfogadott megállapodás. Átlagosan 243 millió forintért jut hozzá a kormány egy-egy ingatlanhoz, amelyek némelyike milliárdos értéket képvisel. Ráadásul, ha állami kezelésbe kerülnek az intézmények, akkor nem elképzelhetetlen, hogy racionalizálás címszó alatt összevonásokra és elbocsátásokra is számíthatnak az érintett munkavállalók - emelte ki Orbán Imre, aki hozzátette, a Fidesz az elmúlt években a megyék megerősítéséről beszélt, ám ezzel a döntéssel gyakorlatilag felszámolta a megyei önkormányzatokat.

- A Jobbik álláspontja szerint a megyei képviselők által megszavazott szándéknyilatkozat törvénytelen, nincs lehetőség ugyanis az ingatlanvagyon ily módon történő átadására. Épp ezért hűtlen kezelés miatt büntetőfeljelentést fogunk tenni a megállapodást támogató képviselők ellen - mondta el a Jobbik megyei alelnöke.

Erőss Búlcsú, a párt pápai önkormányzati képviselője az általa vezetett megyei önkormányzati kabinet megalakulásáról számolt be.

- Tizenhét képviselőnk dolgozik a megye önkormányzataiban, célunk a szakmai munka összefogása, koordinálása - szögezte le a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!