Ismét megvertek egy BKV-sofőrt

Budapest - Ismét bántalmaztak egy BKV-sofőrt, a 4-es villamos vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, amikor két ittas utas megverte péntek reggel - közölte a BKV pénteken.

MTI

A két ittas ember először megakadályozta az ajtók záródását, majd a felszállás után a többi utast is inzultálta, ezért a jármű sofőrje többször figyelmeztette őket - olvasható az MTI-nek megküldött közleményben.
    
A vezetőt akkor ütötték meg, amikor a villamos beért a Fehérvári úti végállomásra és a sofőr leszállt, hogy a szerelvény másik végéhez menjen. A két támadó elmenekült, a sofőrt könnyű sérülésekkel szállították kórházba - írták.
    
A BKV emlékeztetett: keresik a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen a zártláncú kamerarendszer a járatokon, s ebben számítanak Jóri András adatvédelmi biztos segítségére is.
    
Az elmúlt időszakban többször támadtak meg - főként ittas emberek - BKV-alkalmazottakat, legutóbb a 31-es busz sofőrje szenvedett sérülést, amikor két randalírozó a busz belső terében italt locsolt szét és szidalmazta a vezetőt. 

A sofőr ekkor arra szólította fel őket, hogy szálljanak le a járműről, ám egyikük benyomta a vezetőfülke ablakát és kétszer megütötte a vezetőt.
    
A legsúlyosabb eset május 17-én történt, amikor két ittas férfi az újpalotai autóbusz végállomáson lelökte a 130-as buszról a sofőrt, majd segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről. A buszvezető kizuhant a buszból és súlyos sérüléseket szenvedett.
    
Jóri András korábban vizsgálatot indított amiatt, hogy a BKV két járművén kísérleti jelleggel térfigyelő kamerákat helyezett el. 

Ezzel kapcsolatban az adatvédelmi biztos korábban az MTI-nek azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy a BKV a jelenlegi jogi környezetben üzemeltethet-e térfigyelő kamerákat, mert elődje, Péterfalvi Attila legutóbbi állásfoglalása szerint a kamerák használatára nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!