Itt kettő, ott öt válogatott

Veszprém - A papírforma nem ígér veszprémi győzelmet szombaton, de előfordultak már meglepő eredmények a női kézilabda első osztályú bajnokságban. A bevezetőből kiderül, hogy a Veszprém Barabás KC sikere mindenképpen az egyik legváratlanabb esemény lenne az idei pontvadászatban. A zöld-fehéreknél ugyanis öt, míg a vendégeknél két válogatott játékos lép majd pályára a Ferencváros otthonában.

Novothny Ottó

- Sok a sérültünk, betegünk, így aztán hiányos volt a felkészülésünk - kezdte Gyurka János a veszprémiek mestere. - Sorolom a neveket: Szabadfi, Koszorús már régen hiányoznak, most Ábrahám, Gerstmár, Emberovics, Farkas hagyott ki gyakorlásokat kisebb, nagyobb problémák miatt.

- A Fradi hazai pályán mindig kettőzött akarattal játszik.
 
- Tisztában vagyunk vele, hogy nekünk rettenetesen oda kell figyelnünk, ha tisztességgel helyt akarunk állni. Elsősorban a gyors indításokra készülünk, vagyis minél előbb vissza kell zárnunk. Azt gondolom, hogy a védekezésünk milyensége alapvetően határozza majd meg az eseményeket.

- Miközben tartanak az indítás góloktól, ilyesmit szinte alig látni a Barabástól.
 
- Ez így van és az ok egyszerű: későn indulunk el, tehát nem koncentrálunk megfelelően. Ezen mindenképpen javítani szeretnénk.

 

- Korábban már kiderült, hogy ez az időszak tulajdonképpen a felkészülésé.
 
- A Fradi után fogadjuk a Vácot, majd utazunk Érdre. Na ez utóbbi nagyon fontos meccs lesz és nem vitás, azt meg kell nyernünk. Mindez persze nem jelenti azt, hogy szombaton ne tennénk oda magunkat a Ferencváros ellen.
 
- Nem egyszerű dolog szülés után visszatérni, de ez most senkit nem érdekel - mondta Mehlmann Ibolya a Barabás KC válogatott átlövője. - Apróbb sérülések is hátráltatnak, de nem szállok ki, megyek tovább. Nehéz sorozat közepén vagyunk, ránk férne már a sikerélmény. Ehhez akár az is elég lenne, ha nagyon szoros meccset játszanánk a Fradival. Fél éve játszunk még csak együtt, idő kell az összeszokáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!