Itt ne parkoljon! - 150 ezres büntetést kap

Balatonalmádi - Kihelyezték a táblákat és a forgalomtechnikai eszközöket a Szent Erzsébet-ligetbe, így aki gépkocsijával szabálytalanul parkol a természetvédelmi területen, az a sofőr 150 ezer forintos büntetésre is számíthat.

Halmos György

Agg Z. Tamás, az almádi városgondokság igazgatója elmondta: kihelyezték a figyelmeztető táblákat, valamint a korlátokat, amivel meg tudják akadályozni, hogy a járművekkel a fűre álljanak. 


Az elmúlt hétvégén elegendőnek bizonyult a strand melletti parkoló 
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


A probléma tavaly nyáron akkor jelentkezett, amikor egy-egy hétvégén az átlagosnál többen akartak a Wesselényi strandra lejutni, azonban nem volt szabad parkoló, így sokan a fűre álltak. 

A terület azonban helyi természetvédelmi védettségű, azaz közigazgatási bírságot szabnak ki a szabálytalankodókra, ami 150 ezer forint. (Egy bírósági ítélet alapján azonban az összes gépkocsitulajdonos visszakapta a befizetett pénzt, mivel nem volt egyértelműen megjelölve a természetvédelmi terület.) 

A nyár elején az önkormányzat a rendőrség szakemberei bejárást tartottak, és kijelölték azokat a helyeket, ahová a figyelemfelhívó táblákat helyzik el. 

Megoldás lett volna a terület természetvédelmi védettségének megszüntetése, amiről tárgyalt is a testület, de végül meghagyta a korábbi szabályozást. 

A parkolóhelyek számának bővítése kapcsán szóba került a strand közelében lévő MÁV-terület és a játszótér melletti, jelenleg is parkolóként működő terület bővítése.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!