Jéghoki: "Ez volt a legjobb meccsünk a világbajnokságon"

Napló - A magyar jégkorong válogatott tegnap 3-1-es vereséget szenvedett Fehéroroszországtól. A mérkőzés utáni interjúkat itt olvashatják.

Szausev Xénia

Pannon: Az utolsó percekig egyenrangú ellenfelei voltunk a belorusz válogatottnak. Milyennek látták a mérkőzést belülről? Milyen a hangulat az öltözőben?

Énekes Lajos: Nagyon jól játszottunk, talán ez volt a legjobb meccsünk eddig a világbajnokságon. Természetesen vérzik az edző szíve ilyenkor, hiszen mindenki mindent kiadott magából. Nem érdemeltünk ma vereséget, de sajnos a szerencse nem állt mellénk. 

Ennek ellenére büszkének kell lennünk, felemelni a fejünket, mert az világosan látszik, hogy ebben a csoportban is komoly teljesítményre vagyunk képesek.

Ondrejcik Rastislav: Az első két meccsből nagyon sokat tanultunk. Ma mindenki jól játszott, és több lehetőségünk is volt, mint a beloruszoknak. Sajnos a hoki ilyen, egy apró hiba is elég egy gólhoz. Kicsit még a vereség hatása alatt állunk, de el kell felejtenünk, mert három nagyon nehéz meccs vár ránk.

Pannon: A védelmünk világszínvonalú, de a támadások befejezése még nem tökéletes. Hogyan lehet ezen javítani?

Énekes Lajos: Tény, hogy a felkészülés során a védekezést gyakoroltuk inkább, hiszen ez a jó játék alapja. Ráadásul ezen a szinten nagyon nehéz góllal befejezni a támadásokat. Arra számítok, hogy a továbbiakban több lehetőségünk lesz előremenni, és megmutathatjuk, hogy vannak a csapatban rejtett tartalékok.

Pannon: Nagy Gergő és Kóger Dániel csatlakozik a csapathoz a következő három meccsre? Jelent ez bármilyen szerkezeti változást?

Énekes Lajos: Alapvető változásokat semmiképpen. Azt, hogy melyikük fog pályára lépni és mikor, csak közvetlenül a meccsek előtt fogjuk eldönteni az edzéseken mutatott forma alapján.

Pannon: Még nem tudjuk pontosan, kik lesznek az ellenfeleink a kiesés elleni körben. Mire számítanak?

Énekes Lajos: Elméletben mindegyik csapat erősebb nálunk, de arra törekszünk, hogy megmutassuk, van keresnivalónk az A csoportban. Ha a mai színvonalat, fegyelmet fenn tudjuk tartani, akkor nincs különösebb félnivalónk.

Vas János: A dánok és a norvégok közül az utóbbiak talán kicsit idősebbek és rutinosabbak, szerintem ők juthatnak tovább, a németek pedig legyőzhetik a franciákat. Az biztos, hogy mindhárom meccs nagyon nehéz lesz.

Ondrejcik Rastislav: Igazából nem számolgatunk. Profi játékosként az a feladatunk, hogy mindig a következő meccsre koncentráljunk, és ott próbáljunk helyt állni. Nincs különösebb kívánságunk tehát.

Pannon: A tegnapi edzés után a csapat kapott egy kis szabadságot. Hogy telt a délután?

Ondrejcik Rastislav: Bementünk a városba, sétálgattunk, kávéztunk egyet. Nagyon jól esett egy kicsit másra is gondolni, mint a hokira. Persze nem tudtunk elszakadni a világbajnokságtól.

Vas János: Itt van édesapánk, úgyhogy a testvéremmel itt maradtunk a szállásunkon és pihentünk. Sokat kivett belőlünk ez a három meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!