Jennifer Lopez legyőzte Lady Gagát

Jennifer Lopez vezeti a Forbes magazin idei celeblistáját, letaszítva a trónról Lady Gagát.

MTI/Reuters

Jennifer Lopez, a 42 éves énekesnő, színésznő és táncosnő nagy meglepetésre a tavalyi 50. helyről ugrott az élre a világ 100 legbefolyásosabb hírességének listáján. A Forbes az előadóművészeti tevékenységből származó bevételek nagysága, a médiabeli szereplések gyakorisága és a közösségi portálokon való népszerűség alapján állítja fel a rangsort.

Az üzleti magazin 52 millió dollárra becsüli Lopeznek az elmúlt 12 hónapban keletkezett jövedelmét, de első helyezését az énekesnő inkább annak köszönheti, hogy az American Idol népszerű televíziós tehetségkutató zsűrijének tagjaként nagy befolyást gyakorol a közönségre (és a versenyre), új ruhakollekciója került forgalomba a Kohl's-nál, minden másnál jobban vásárolják egyik parfümjét, és több millió rajongója van az olyan közösségi portálokon, mint a Twitter és a Facebook. Mindemellett Enrique Iglesiasszal közös világturnéra készül.

Oprah Winfrey médiaszemélyiség megőrizte 2. helyezését, hála 165 millió dolláros éves jövedelmének.

Ötvenötmillió dollár bevétellel Justin Bieber 18 éves kanadai tinisztár ugyancsak megőrizte harmadik helyét, amelyen tavaly debütált; a Forbes szerint az énekes komoly befektetővé vált, akinek portfoliója magában foglalja például a Spotify internetes zenei szolgáltatót.

Első ízben felkerült a 100-as celebranglistára Rihanna popsztár is, akinek egy év alatt 53 dollár bevételt hoztak olyan slágerei, mint a We Found Love vagy a Talk Talk Talk, miközben jövedelmező szponzori szerződéseket is kapott.

A tavaly éllovas Lady Gaga négy helyet csúszott vissza, 52 millió dolláros bevételével most az ötödik legbefolyásosabb celeb. Egy év után visszakerült a listára - a 6. helyre - Britney Spears, mint az X-Faktor tehetségkutató bírája és egy sikeres turné 58 millió dolláros bevételének haszonélvezője.

A Forbes becslése szerint a világ 100 legbefolyásosabb híressége egy év alatt együttvéve 4,4 milliárd dollár bevételre tett szert, ami 100 millióval kevesebb az egy évvel korábbra becsült együttes bevételüknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!