Jó kórházba jó műszert

Ajka - A Magyar Imre Kórház sebészeti osztályának több mint két esztendeje üzembe helyezett új műszere kitűnőre vizsgázott.

Tóth B. Zsuzsa

A város vezetése több mint tíz millió forintért egy vadonatúj műszert vásárolt két és fél évvel ezelőtt. A legfejlettebb laparoscopos sebészetben alkalmazott legkorszerűbb berendezéshez Fischli János, az egészségügyi bizottság elnöke segítette az intézményt. Az ajándékba adott műszer dr. Chanis William főorvos, a sebészeti osztály vezetője szerint a lehető legjobban vizsgázott.

- A laparoscopos hasi sebészetben jelenleg a legkorszerűbbnek mondható a műszer. Használjuk a sebészeti és nőgyógyászati műtéteknél, valamint a vastagbél laparoscopos sebészet során. Két év alatt hozzávetőlegesen harminc vastagbéldaganatot sikerült eltávolítanunk a segítségével. Azonkívül a szerkezet a nyitott hasi műtéteknél is nagy segítségünkre van, több mint ezer sikeres beavatkozást végeztünk vele. Jelentősen sikerült megrövidítenünk a műtéti időt, csökkenteni a sebészi fonalak alkalmazását. A műtétek alatt kevesebb altatószerre van szükség, a műtét utáni fájdalom és a kórházi ápolás ideje minimális, valamint felgyorsult a lábadozás - mondta a főorvos. Chanis William főorvos hozzátette, hogy a minőségi betegellátás javult így Ajkán.

Ezzel az intézmény egy lépéssel a magyar egészségügy előtt jár és a nemzetközi élvonal felé halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!