Jókor kapott szerepek: Rancsó Dezső és Varga Szilvia visszatért

Veszprém – Pozsonyban végeztek, Veszprémben kezdték pályájukat. Nemcsak a színpadon, az életben is egy pár Rancsó Dezső és Varga Szilvia.

Balla Emőke

Ötvenedik évadát ünnepelte a Petőfi Színház társulata, a Vastaps esteken azokat a művészeket, színházi dolgozókat mutatta be Varga Róbert újságíró, akik meghatározták a színház arculatát. Rancsó Dezsőre és Varga Szilviára sokan emlékeznek – noha csak négy évadot töltöttek itt –, pályakezdő fiatalként a Rómeó és Júlia címszerepét játszották.

Nehéz döntés volt elhagyni szülőhazájukat, de az akkori igazgató, Vándorfi László hívásának, szerepajánlatának nem tudtak ellenállni. A Vastaps esten felidézték az előadást, az erkélyjelenetet, ahol meztelenek voltak. Jókor talált meg bennünket a szerep, a magánéletünket is bele tudtuk adni, mondta Rancsó Dezső. Ritka, hogy egy főiskolát végzett fiatal ilyen sok szerepet kap, szinte rájuk építik a színházat. Hálásak is vagyunk ezért, tette hozzá Varga Szilvia.



Sokat játszottak, volt olyan hónap, hogy harminchat előadást. Hamlet és Ophelia szerepe mellett Varga Szilvia Molnár Ferenc Liliom című darabjában Julikát alakította, de nemcsak főszerepekben számítottak rájuk. Rancsó Dezsőről azt mondták, hősszerelmes alkat, ő viszont izgult, hogy később másfajta karakterek is megtalálják. Váltani kell, hajtott bennünket a kíváncsiság, válaszoltak arra a kérdésre, miért mentek el Veszprémből.

Rancsó Dezső tizenhárom éve Budapesten játszik, a Pesti Magyar Színházban, Varga Szilvia viszont négy év után mindig váltott: kellenek az új helyzetek, hogy a színész bebizonyíthassa, megérdemli, hogy ott lehet. Rancsó Dezső most a Marica grófnő című operett egyik szerepébe tért vissza; torkában dobog a szíve, amikor itt lép fel, vallotta. Veszprémben érzi a szeretetet, ami áramlik felé, a nézők megismerik őt, autogramot kérnek, integetnek a színpadra. Ez nagyon jó érzés, mondta. Olyan, mintha hazaérkezett volna.

 

Milyen színésznek tartják egymást? Huszonkét éve vagyunk együtt, de akkor érzem, hogy nem ismerem őt, amikor engem is meg tud lepni. Például a Zsivágóban, amikor öreg emberré lényegült át, mondta férjéről Varga Szilvia. Rancsó Dezső szerint felesége nagyon tehetséges. Nem az a naiva, romantikus lélek, akinek sokan gondolják, szerinte felesége mindig huncutabb, „ordasabb” volt. Most nem játszik, feleségében ő próbálja tartani a lelket, míg újra színpadon lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!