Jövőre megújul a vitorláskikötő

Balatonfüred - Több mint nyolcvanmillió forintos beruházás révén megújul a Balatonfüredi Yacht Club kikötője. A munkálatok már javában zajlanak, a jövő év nyarára elkészülnek.

Martinovics Tibor

Az uniótól pályázati úton elnyert harmincmilliós támogatással együtt összesen 83 millió forintos rekonstrukció során kiszélesítik, illetve újjáépítik a kikötő partszakaszait, korszerűsítik az árbocdarut, és növelik a kikötőhelyek számát. A kikötőt nyolcvan éve építették, egyetlen, még az ötvenes években történt kisebb fejlesztést leszámítva minden változatlan állapotban volt, így igazán időszerű már a rekonstrukció - mondta Nagy Attila, a Yacht Club elnöke a vasárnap az egyesület székházában rendezett sajtótájékoztatón.

Az elnök kiemelte: ezzel nincs vége a fejlesztéseknek, építési engedélyük van a hangár helyén két új épület felhúzásához, már csak a mintegy 350 millió forintos beruházás fedezetét kell megtalálni.

A magyar vitorlássport egyik ékköve a klub, amellett, hogy a válogatott keret többségét az egyesület adja, jelentős utánpótlás-nevelés is folyik itt, ami nagy értéke Fürednek. A város minden tőle telhető segítséget megad majd ahhoz, hogy a klub fejlesztésének harmadik üteme, a tervezett két új épület megvalósuljon  vélekedett dr. Bóka István polgármester.

A Balatonfüredi Yacht Clubnak közel négyszáz tagja van, nyolcvanan tanulnak az egyesületnél, a 2012-es londoni olimpiára utazó öttagú vitorlázó keretből négyen a füredi klubban sportolnak. A magyar vitorlás- sport egyik ékköve a füredi klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!