Kábítószerrel üzletelő holland

Veszprém - Egy idős holland férfit két és fél évi börtönre ítélt a megyei a bíróság, mert kábítószert hozott be hazánkba.

Mátételki András

A 71 éves B. Johannes még 2003 szeptemberében lakrészt bérelt Badacsonytomajon élettársával. Ezt követően rendszeresen ingáztak Hollandia és Magyarország között, ilyenkor Mercedesük benzintankjában csempészték be a drogot.

A bíróság ítéletében az is szerepel, hogy pontosan nem volt megállapítható, mennyi Extasy tablettát hoztak be, amelyeket keresztfiuk, G. T. segítségével értékesítettek. A fiatalkorú a kábítószereket tovább adta.

A házkutatás alkalmával a nyomozók 1415 tablettát foglaltak le, valamint több száz gramm sárga-fehér színű port, ami anfetamint tartalmazott. A lakásban megtaláltak egy digitális mérleget is, amellyel porciózni szokták a drogokat.

A holland férfit ezen a napon őrizetbe vették, majd letartóztatták. Ezt követően G. T. felkereste a férfi élettársát, B. Maartje-t, akitől átvett 5000 Extasy tablettát és 300-305 gramm Speed port, mert mindketten tartottak attól, hogy a rendőrök ismét házkutatást tartanak.

(Az eljárás során kábítószer túladagolásban meghalt a fiatalember, majd később elhunyt a holland asszony is.) Az idős férfit egyszer már bíróság elé állították, de mivel az ítélő tábla formai okok miatt hatályon kívül helyezte a döntést, újra kellett tárgyalni az ügyet.

A megyei bíróság ismét bűnösnek mondta ki B. Johannest jelentős mennyiségű, 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében, amiért két és fél évi börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezetett. Az ítélet nem jogerős.

(Illusztráció: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!