Kád, madarak, díszpárnák

Veszprém - Különös, látványos világot mutat be Deli Anett festőművész kiállítása, amely Angolkert címmel pénteken délután nyílt meg a Várgalériában, a Dubniczay-palotában.

Kellei György

Rózsaszínű fürdőkád, falitükör, ruhaszárító kötél színes kombinékkal, fehérneműkkel, virágmintázatú spanyolfal, üveges konyhaszekrény, csészék, csipkék, kötény, festett madarak, üres kalitka, fakéregből rakott kályha, díszpárnák festményen és a valóságban - ebben a környezetben nyitotta meg a tárlatot Marton Tamás képzőművész. 
 
Deli Anett veszprémi, Képzőművészeti Egyetemet végzett és a fővárosban él. 

Az idei Gizella-napi rendezvénysorozatba illeszkedő tárlata fontos esemény, fogalmazott köszöntőjében Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója. 

Az alkotások és installációk szép és intim világot tárnak elénk, hallhattuk.

Marton Tamás ezután megnyitóbeszédében egy-egy hívószóval jellemezte a kiállítás atmoszféráját. A látható tér megidéz bennünket, hangsúlyozta, mert korunk izgalmas kérdéseit veti fel. 

Az Angolkert cím pedig az Angliában eltöltött időszak élményeit idézi fel, angol hangulatot láthatunk, érzékelhetünk, például antikvár könyvek sorakoznak egymás mellett, festett könyvgerincekre bukkanunk, és többek között óhatatlanul az angol krimikre asszociálhatunk, mondta Marton Tamás. 

Deli Anett apró történeteket, izgalmas, misztikus világot ábrázol, amelyben helye van a titkoknak. A kommunikáció így fontos szerepet játszik a tárlaton, tér a térrel kerül kölcsönhatásba, az elképzelt és a berendezett tér nyitottságával impulzív élményt ad, azonnal hat ránk, emelte ki.
 
Deli Anett tárlata június 5-ig tekinthető meg a Várgalériában
 
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!