Karácsony után: kevesebb könyv ajándékba

Jelentős volt a visszaesés a könyvesboltokban ezen a karácsonyon, leginkább az akciós termékek fogytak.

Gaál Julianna

Mintegy harminc százalékkal kevesebb könyvet adtak el idén karácsonykor az egyik könyváruház-lánc veszprémi üzletében, a tapasztalatok szerint a vásárlók általában egy-egy könyvvel tértek haza.

Több album volt akciós, ezek fogytak a leginkább. Az idei könyvslágerek voltak továbbá Stephanie Meyer vámpíros történetei, Müller Péter Gondviselése és Tvrtko nem éppen karácsonyi témájú Menekülés a pokolból című riportkönyve.

Úgy tűnik Stephanie Meyer utat nyitott más ifjúsági regényeknek is, úgyhogy aki túlvan az Alkonyaton, az megvette vagy megkapta más szerzők hasonló témájú műveit.

A cd-k közül a karácsonyi Bocelli album és Szinetár-Berecki duettek fogytak leginkább, ezeket a Tankcsapda, Hobo és Péterfi Bori követte. Mint minden évben, a falinaptárakat idén is vitték.

A másik nagy áruházlánc vezetője elmondta, a legnagyobb sláger Dan Brown Elveszett jelkép című könyve volt, emellett egyébként leginkább az újdonságok fogytak, bár a visszaesés náluk is érzékelhető volt. Természetesen a gyerekkönyvek és az illusztrált albumok idén is kelendőek voltak, de reneszánszát éli a földgömb is.

A könyvesboltokban most is van forgalom, az ajándékkönyveket a legtöbb helyen legkésőbb január első hetében lehet visszacserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!