Kárpátaljai sóból készült kávézó nyílt Kijevben

Ungvár - Kárpátalján bányászott kősóból kialakított belső terű kávézó nyílt a napokban az ukrán fővárosban, a vendéglátóhelyen még a világítótestek is sóból vannak.

MTI

A családi vállalkozásként működtetett kávézó készítéséhez használt 10 tonna természetes kősót az aknaszlatinai sóbányából szállították Kijevbe. A vendéglátó egységben a tulajdonosok a kárpátaljai bányában működő gyógykamrák steril mikroklímáját szeretnék újjáteremteni – írta a Szegodnya című ukrán napilap.
   
A különleges kávézóban kősótömbökből vannak a falak, a padló és a mennyezet, de még a csillárok is. Sőt a helyiségek bútorzatának intarziáit is sókristályokból készítették.
   
A vendéglátóhely jellegéhez és szelleméhez illő a kínálat is, a betérőket friss alapanyagokból készült bioételekkel, gyógyfüvekből főzött teákkal várják, desszertként pedig különböző gyümölcslekvárokkal töltött palacsintákat szolgálnak fel. A kávézóban – magától értetődően – tilos a dohányzás és az alkoholfogyasztás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!