Kázmér Judit maradt az elnök negyedszer is

<b>PLT</b> - A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) negyedszer választotta elnökké mai közgyűlésén <em>Kázmér Juditot</em>. A közgyűlés megvitatta az elnökség éves jelentését, a 2008. évi zárszámadást, valamint a 2009. évi költségvetési előirányzatot, és elfogadta azt.

Szausev Xénia

Az MLE ma rendezte meg rendes éves közgyűlését, amelyen az elnökség beszámolt az elmúlt év eredményeiről.

Az egyesület egységes, országos olvasásra nevelési mozgalma újabb mérföldkőhöz érkezett: 2008-tól Sajtó és Nyilvánosság címen a sajtó témaköre önálló, akkreditált érettségi tárgy. 

Az év kiemelkedően sikeres rendezvénye volt a megújult éves kiadói seregszemle, a Sajtófesztivál, így folytatása nem kétséges. Az MLE az elmúlt évben Repropress néven reprográfiai egyesületet hozott létre, ami jól példázza a tagságnak, hogy az együttműködés kimutatható eredménnyel is jár.

A múlt eseményeinek felidézése mellett a közgyűlésen nagy hangsúlyt kapott a jövő. Az MLE elnöksége minden eddiginél határozottabb érdekképviseletet ígért a szakmának, és ehhez következetes, aktív együttműködést kért a tagságtól. 

A nyomtatott sajtó meglévő problémáit a gazdasági válság várhatóan felerősíti, ezért a kiadóknak közösen, minden lehetséges módon fel kell lépniük a szakma érdekében. Megkerülhetetlen például 2009-ben a sajtótörvény megújításának kérdése. 

A közgyűlés felhatalmazta az elnökséget, hogy lépéseket tegyen a Sajtóalap lehetőségének megteremtéséért, valamint kidolgozza és a széles szakmai körben vitára bocsássa a Sajtóparlament koncepcióját.

A közgyűlés a rendes tisztújítása keretében az alábbi vezetőséget választotta újabb két éves időtartamra:

Elnök:                     

Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. stratégiai ügyvezető igazgatója

Az elnökség tagjai: 

Demcsák Lajos, a Piac és Profit Kiadó Kft. kiadói igazgatója
Doktor Ferenc, az Adoc Semic Kiadói Kft. ügyvezető igazgatója
Hivatal Péter, az MTG Metro Gratis Kft. vezérigazgatója
Dr. Király Mária, az Axel Springer-Budapest Kiadói Kft. gazdasági igazgatója
Kovács Tibor, a Népszabadság Kiadó és Nyomdaipari Zrt. elnök-vezérigazgatója
Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója
Szabó György, a Sanoma Budapest Kiadói Zrt. vezérigazgatója
Szabó Miklós, az Inform Média Kft. ügyvezető igazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!