Kél egy-egy árnyék - Bábszínház felnőtteknek

Veszprém - Arany János balladáit dolgozza fel a Kabóca Bábszínház társulata legújabb felnőtteknek szóló előadásukban, a "Kél egy-egy árnyék..."-ban.

Deák Dóra

Az Arany-balladák tragikus sorsú alakjait idézik meg ifjúsági és felnőtt bábszínházi előadásukban a Kabóca Bábszínház tagjai. Az öt balladát felölelő darab egy szálra van felfűzve, a halálra, amelynek keretét a Híd-avatás című ballada adja.

A közel egyórás előadás alatt a szereplők - Fige Tamás, Futó Ákos, Mákszem Lenke, Sata-Bánfi Ágota és Tamás Erzsébet - megjelenítik Szőke Pannit, az egymás után megszólaló Varró leányokat, az Árva fiút, A walesi bárdokat és a férjét megölő, "Oh, irgalom atyja, ne hagyj el" refrént hajtogató Ágnes asszonyt.

Elkezdődik a túlvilágra járás, betekintést kaphatunk az emberi lélek mélységeibe, a bűn és bűnhődés problémáját állítva a középpontba. Kemény, kegyetlen gyilkosságoknak lehetünk a részesei, amelyeket elvonatkoztatva, de mégis kellő súlyban mutat be a darab, amit a zene és a látvány tovább fokoz.

A fiataloknak és felnőtteknek szóló meghökkentő, ugyanakkor megható előadást Kuthy Ágnes és a Kabóca Bábszínház társulata rendezte, a mutatós, fehér-piros jelmezeket Makai Betti tervezte, míg a magával ragadó, egyszerű, mégis kreatív látvány szintén Kuthy Ágnes érdeme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!