Kemény próba után lovagokat avattak

Nagyalásony - A Somló és Környéke Borút Egyesület és a Somlói Borlovag és Pálinka Klub Kancellária együttes ülésén avatták fel az első bor- és pálinkalovagokat.

Tóth B. Zsuzsa

A Ludas fogadóban rendezett programon értékelték a résztvevők a március végi közgyűlést, majd a szeptember 10-12-ei Somlói napok várható eseményeit tekintették át. Mint elhangzott, a programok a pályázati támogatások függvényében valósulhatnak majd meg.

Szó volt a pápai agrárexpón való részvételről és a Nyitott pincék somlói sikereiről is. Az országos rendezvény keretében a hegy több pontján fogadták a vendégeket a gazdák. Tájékoztató hangzott el arról, hogy együttműködést írtak alá a döbröntei Bakonyalja Baráti Egyesülettel, valamint most első ízben avattak bor- és pálinkalovagokat.

A jelölteknek kétféle pálinka közül kellett kiválasztaniuk a törkölyt, majd megfelelő arányú fröccsöt készítettek somlói borból. Miután mindannyian kiállták a próbát, bor- és pálinkalovaggá avatták dr. Nagy János pénzügyőr altábornagyot, a VPOP országos parancsnokát, Szabóné Szép Éva nyugalmazott tanárt, valamint Berkei Péter és Werner Gábor kőfaragókat.

A rendezvény a Somló hegyen Molnár László pincéjében folytatódott, majd Fenes Iván borait is megkóstolták a borlovagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!