Képek zenével és legendákkal

A festészet, a zene, az irodalom, a performance szinte mindegyik művészhez közel áll, derült ki a rendhagyó megnyitón. Wahorn András, ef Zámbó István, ...

Mórocz Zsolt

A festészet, a zene, az irodalom, a performance szinte mindegyik művészhez közel áll, derült ki a rendhagyó megnyitón. Wahorn András, ef Zámbó István, fe Lugossy László, Jokesz Antal, Szirtes János és Vető János festményei és fotói különleges, meglehetősen egyéni világba kalauzolják el a látogatókat. Mindnyájan jártasak a művészet más-más ágaiban is, így műveik sajátos képi összegzést adnak a tárlaton.A jelen levő művészek, Wahorn, Jokesz, Szirtes és Vető egy-egy mondattal ajánlotta alkotásait a közönségnek. Wahorn András külön megemlékezett Szulovszky Istvánról, Joniról, az A. E. Bizottság egykori szólógitárosáról, aki nemrégiben hunyt el és pénteken temették el. A kiállítással az ő alakja előtt tisztelegnek, hajdan együtt muzsikáltak az A. E. Bizottságban. A megnyitót celebráló művészekhez csatlakozott Bárdos Deák Ágnes, a Kontroll Csoport egykori énekese, aki Ági 50 címmel lépett fel péntek este zenésztársaival. Fenyvesi Ottó költő pedig zenei ihletésű verseiből olvasott fel a laza, szabad hangulatú eseményen, amelyet este hét órától három nosztalgiakoncert követett a szabadtéri színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!