Képzelt és valódi alakok

<b>Veszprém</b> - Bulgakov A Mester és Margarita című regénye alapján készített előadást Who-land címmel a Teleszterion Színházi Műhely. A produkciót a Bécsy Tamás Egyetemi Színház épületében, a Pannon Egyetem felső kampuszán mutatták be.

Deák Dóra

Különös fausti figurák népesítették be a színpadot, s kezdtek furcsa játékba a Komáromi Sándor által rendezett darabban. A kis létszámú színészgárda tagjai egyik szerepből a másikba csusszantak, szinte kibogozhatatlanul összefolytak az arcok, a karakterek, senki sem az volt, aminek látszott. 

Mintha egy őrült elmébe kerültünk volna, a Mester elfojtott alkotói energiáktól fortyogó fejébe, mely szinte szétrobbant az írás extázisában. 


A legfurcsább képzelet szüleményei népesítik be a színpadot
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


Képzelt és valódinak tűnő alakok, teremtés és teremtettség mosódott egybe, de az is előfordult, hogy egyik elem háttérbe szorította a másikat, melyet a különféle színpadi technikák tettek nyilvánvalóvá a közönség számára: ilyen volt például az, amikor a Mester és Hontalan Iván egy ízben felolvasták a Pilátus-betéttörténetet, és a szereplők mozdulataikkal, gesztusaikkal rájátszottak az elhangzott párbeszéd-részletekre. 

A cikk folytatását keresse a Napló szerdai számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!