Kérjen verset mobiltelefonjára!

<b>Budapest</b> - Január 5-től különleges verspercekkel lepte meg az MTV M1 csatornája a nézőket: mobiltelefonnal felvett verseket hallhatunk-láthatunk naponta többször, magyar színészek elmondásában, a Randóti-év alkalmából.

Osváth Sarolta

SMS-ben gyakran érkezik versike a telefonunkra, szeretteink, barátaink gyakran választják a köszöntésnek ezt a formáját, születés-, névnap vagy más ünnep, nemrég éppen karácsony és újév alkalmából. 

Hamarosan eljön az idő, amikor kedvenc színészünktől hallhatjuk kedvenc versünket is a mobilon? 

Nincs kizárva - mondta Kamarás Iván színész azon a budapesti sajtótájékoztatón, amelyen a MobilVers programsorozatot bemutatták. 

A Vígszínház művészének és Seres Tamásnak, az MTV rendezőjének támadt az ötlete: rávettek vagy harminc színészt, hogy kedvenc versüket ne pódiumon adják elő, hanem hétköznapi körülmények között - Duna-parton, utcán, parkban, játszótéren, a metrón, színházban, háztetőn, kávéházban, temetőben - mondják el. 

A szinte csak nekik, személyesen, egészen közvetlen közelségben előadott költeményt egy átlagos mobillal és tévékamerával felveszik és ebből egy különleges, irodalmi műsor készül az MTV M1 csatornáján. 

A MobilVers című programsorozat elsősorban Radnóti Miklós emlékének áldoz, de a magyar költészetet is a figyelem középpontjába kívánja állítani. 

A felkért művészek egy kedvenc Radnóti és egy másik kedvenc magyar költő versével vesznek részt a produkcióban. Eddig  mint a Vígszínházban megtartott tájékoztatón megtudtuk  több mint ötven felvétel készült el, mintegy harminc színész közreműködésével.

Az alkotók megerősítették, hogy a mobiltelefonnal felvett versek később interaktív irodalmi tartalomként, multimédiás eszközökön is terjeszthetők lesznek. 

A sorozatot százrészesre tervezik, és január 5-e óta naponta háromszor jelentkezik az M1-en, 17 óra 10-kor, 19 óra 20-kor és 22 óra 40 után. 

A szubjektív antológiában Petőfi Sándortól Pilinszky Jánosig, Adytól Karafiáth Orsolyáig a magyar költészet jeleseinek versei szerepelnek, a hazai színészgárda élcsapata előadásában, Bálint Andrástól Kállai Ferencen, Reviczky Gáboron át Harkányi Endréig.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!