Két hét múlva mégis átadják? - Újabb miniszteri ígéret a márkói elkerülőről

Veszprém - Újabb levélváltásra került sor a 8-as főút márkói elkerülő szakaszának építése kapcsán a közlekedési tárca vezetője és dr. Horváth Zsolt között, jelentette be a fideszes honatya egy sajtótájékoztatón.

Győrffy Árpád

A veszprémi képviselő arra kért választ Hónig Pétertől, hogy volt-e műszaki átadás-átvétel, ha nem, akkor milyen indokok miatt utasították ezt vissza, milyen, a beruházás elkészüléséhez kötelező elemek nem készültek el, milyen kötbér-igénnyel lép fel az állam képviselője a határidőre nem teljesítő kivitelező konzorciummal szemben, mikorra teljesíti a kivitelező cég az elmaradt munkákat, mekkora csúszást jelent ez a beruházás átadásában, mindezek után mikor vehetik igénybe a közlekedők teljes körűen a márkói elkerülő szakaszt.

Mint Horváth Zsolt elmondta, a miniszter július 15-i keltezésű válasza szerint a Parlamentben ígért július 2. helyett csak július 5-én kezdődött meg az átadási eljárás, mert több hiányosságot találtak. A pótlásokat június 15-ig, illetve június 30-ig kell elvégezni. Az építtető cég a nem teljesített vállalások miatt napi 10 millió forintos kötbérigénnyel lép fel.

A miniszter arról is tájékoztatta a képviselőt, hogy a fenti gondok nem okoznak csúszást a beruházás átadásában, mert az építtető a műszaki átadás után megkérte a forgalomba helyezési eljárást. Az ehhez szükséges eljárás várható ideje 1-1,5 hónap, így az utat várhatóan július 10-14. között használatba vehetik a közlekedők.

Horváth Zsolt elmondta, hogy továbbra is figyelemmel kiséri a munkát, és mindenképpen személyesen részt akar venni a zajterhelés mérésénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!