Két tonna szemét erdőből, mezőről

Alsóörs, Lovas - Elsőként Lovas és Alsóörs csatlakozott lapunk felhívásához, a Tegyünk rendet a környezetünkben című akciónkhoz. A két település általános iskolásai a hét végén két tonna hulladékot szedtek össze az erdőben.

Németh F. Bernadett

Lovason a hét végén fejeződött be a Lovasi esték program-sorozat, melynek záró rendezvényeként az alsóörsi Endrődi Sándor Általános Iskola diákjai szemetet szedtek az erdőben. 

Ezzel csatlakoztak lapunk környezetvédelmi akciójához, mondta el Kemenes Dénes, Lovas és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere. 


Az alsóörsi általános iskola diákjai kitakarították az erdőt. Elsőként Lovas és Alsóörs csatlakozott lapunk felhívásához
(Fotó: Németh F. Bernadett)


A munkához csatlakozott a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. is, zsákokat, kesztyűket és szállítójárművet biztosítottak. 

A 70 iskolás, lovasi, alsóörsi és almádi önkéntes felnőttek az amfiteátrumnál, az erdőben két tonna illegális hulladékot szedtek össze. 

Az összegyűjtött hulladékot a gyermekekkel közösen szelektív frakciókra válogatták, hogy azok megfelelő módszerrel legyenek ártalmatlanítva. Ezt követően az alsóörsieknek megmutatták a Lovason már működő házhoz menő szelektív gyűjtési rendszert.

A gyerekek ügyességét dicsérő szavakat Kemenes Dénes szerényen azzal hárította el: bár ne lett volna szükség a munkájukra, s az erdők, pihenőhelyek, utak melléke tiszta lenne. 

- Viszont ha a két település és a szolgáltató nem fog össze, ez a szemét sem tűnik el az erdőből: reméljük, egyre többen követik a balaton-partiak példáját, s csatlakozva a Napló és a PLT környezetvédelmi kampányához, nekifognak megtisztítani környezetünket.

 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!