Kézifinálé és bizonyítási vágy

Veszprém - Egy sima és egy küzdelmes, harcos mérkőzés után következik a kézilabda NB I bajnoki döntőjének harmadik, mindent eldöntő felvonása. A Veszprém szombaton fogadja a Szegedet.

Horváth Gábor

Ha a finálé első találkozóját vesszük alapul, nem lehet gondja az MKB Veszprémnek az újabb címvédéssel, amennyiben viszont a múlt heti szegedi összecsapást tekintjük, simán kétesélyesnek tűnik az ütközet.

A kézilabdás közvélemény - kiindulva az alapszakaszmérkőzésekből, illetve a Magyar Kupa fináléjából - idén (kivételesen) szoros küzdelemre számított a bajnoki aranyért folytatott párharcban, erre a bakonyiak a nyitómeccsen alaposan elpáholták (33:22) a riválist. Talán túlságosan is nagymértékű volt ez a siker, mert a 20. trófea idegenbeli megünneplésére készülő MKB egy héttel később egy találattal (23:24) alulmaradt a Tisza-partiak otthonában.

- Túl nagy volt a különbség az első mérkőzésen? - kérdeztük Császár Gábort, az MKB Veszprém KC magyar válogatott irányítóját.

- Nem gondolom, azt viszont tudom, hogy mi biztosak voltunk benne, a Szeged nem hagyja magát, és különleges motivációval lép pályára saját otthonában.

- Mindkét együttes nagyot küzdött, ám ez csak keveseknél párosult igazán jó teljesítménnyel.
 
- A Szegedhez hasonlóan mi is nagyon készültünk, abszolút pozitívan álltunk hozzá a második mérkőzéshez. Határozott szándékunk volt, hogy lezárjuk a párharcot. Sajnos nem sikerült, a vereségnek több összetevője van, elsősorban taktikai dolgok. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember örül annak, hogy lesz harmadik mérkőzés. Nekünk azért jobban esett volna, ha vasárnap véget ér a szezon. De ha így kellett lennie, hát legyen. A vereség után még tovább nőtt bennünk a bizonyítási vágy.

- Veszprémi oldalon több játékos is negatív kritikát kapott a meccs után.

- Nem az én tisztem eldönteni, ki hogyan játszott. Azt gondolom, hogy Csárli (Carlos Perez  - a szerk.) kivételével mindannyian gyengébb produkciót nyújtottunk a kelleténél. Az az igazság,  még így is nyerhettünk volna, sajnos végül nem sikerült.

- Az összecsapás olykor már súrolta vagy talán át is lépte a sportszerűség határát.
 
- Személy szerint magam is megtapasztalhattam, hogy milyen keményen védekeznek a "szegedi betyárok", ezzel persze nincs gond, azonban volt egy-két olyan eset, ami kissé túlment a határon.

- Szombaton gólokkal, gólpasszokkal vághat vissza az ellenfélnek. Milyen mérkőzést vár: küzdelmeset vagy látványosat?
 
- Úgy gondolom, hogy mindenki mozgósítja majd az utolsó tartalékait. Egyet ígérhetek: nagyon odatesszük magunkat. Szeretnénk megszerezni sorozatban az ötödik bajnoki címet, és ennek érdekében mindent megteszünk. A szegediek minden bizonnyal megpróbálják minél tovább szorossá tenni a küzdelmet. Ők nyugodtabban játszhatnak, de nekünk sem szabad túlbonyolítani, túlizgulni a dolgokat: egyszerűen csak nyernünk kell.

Az MKB Veszprém KC-Pick Szeged találkozó szombaton 12.45-kor kezdődik.

A hazaiaknál Mocsai Lajos utolsó alkalommal ül a veszprémi kispadon, a továbbiakban főállású szövetségi kapitányként tevékenykedő szakvezető telt ház előtt búcsúzhat a találkozót követően. Hogy a Veszprém Aréna közönsége milyen lelkiállapotban köszöni majd meg az ötödik aranyára készülő mesteredző ötéves  munkáját,  arról az összecsapás végkimenetele dönt. 

 

A statisztika a hazaiak mellett szól

Természetesen nem csoda, hogy a szegediek alaposan felbuzdultak a két együttes előző találkozóján. A Pick múlt vasárnap elsősorban remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel fékezte meg a bakonyiakat, ám egyvalami szinte százszázalékosan bizonyos: Veszprémben ennél még több kell a trónfosztáshoz. Az arénában még sosem termett babér a Tisza-partiaknak. A kétszeres bajnok a döntőket tekintve hatból hatszor marad alul a tizenkilencszeres első MKB  négy éve átadott otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!