Ki született bűnözőnek?

<b>Veszprém</b> - A legnagyobb elismerés hangján szólok <em>Debreczenyi Jánosról</em>, a Fidesz által is támogatott veszprémi polgármesterről. A nehezebbi utat válaszotta, mikor a város polgárait arra intette, hogy nem szabad bosszút állni, mikor arról beszélt, hogy roma honfitársaink is magyar állampolgárok.

Varga Domokos Péter

Ezeket a mondatokat Eörsi Mátyás, az SZDSZ ügyvivője mondta mai sajtótájékoztatóján Veszprémben. 

A liberális politikus az európai parlamenti  választások kampánynyitóját tartotta, de nem a pártok politikai tartalmú vetélkedéséről kívánt beszélni, hanem arról a rettenetes tragédiáról, amely nemcsak a várost, hanem az egész országot felborzolta. 

Eörsi szerint nem lehetett könnyű dolga Debreczenyi Jánosnak akkor, mikor azt látja, hogy Orbán Viktor Bayer Zsolttal vágja fel a Fidesz születésnapi tortáját. Azzal a Bayer Zsolttal, aki azt mondja a romákról, hogy állatok, megvonná tőlük a magyar állampolgársághoz való jogot. 

Ugyancsak elismeréssel szólt a meggyilkolt Marian Cozma édesapjáról, Petre Cozmáról. Ez az ember, akinek a fájdalma semmihez sem mérhető, arról beszélt, hogy ha egy galyat meggyújtunk, meggyullad az egész erdő, bosszú helyet nyugalomra intette a lakosságot. 

A liberális politikus felhívta a figyelmet arra, az országot elöntötte az agresszió, a gyűlölet. 

Arról akarják megyőzni a magyar lakosságot, hogy agressziónak nem szabad, hogy helye legyen az életünkben.  Ezért jelenik meg a kampányukban egy nagyon szép, nyolc év körüli roma kislány, aki azt kérdezi a választóktól, van-e Magyarországon 200 001 olyan ember, aki elhiszi róla, hogy nem született bűnözőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!