Kicsi állomány, kevés technika, sok feladat

<b>Veszprém</b> - Dicséretekkel és jutalmakkal ismerték el a nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság azon munkatársait és polgári személyeket, akik munkájukkal segítették a szervezetet.

Halmos György

Lauer János ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy a feladathoz képest kicsi az állomány, technikai felszerelések hiányoznak. 

Úgy vélekedett: a szervezetet racionalizálni kell, hogy még jobban, magasabb szakmai színvonalon tudják megoldani a vészhelyzetek által keletkezett feladatokat. 

Farkasné Kapus Emma őrnagy ismertette a szervezet kialakulásának történetét, beszélt feladatáról, illetve felidézte a szervezet integrációját. 

Hangsúlyozta, hogy a XX. század közepétől a háborúk elleni védekezés mellett egyre nagyobb szerepet kapott a polgári védelem feladatai között az ipari és természeti katasztrófák elleni védelem. 

A polgári védelem életében új kihívást jelentett, hogy Magyarország csatlakozott a NATOhoz és az unióhoz - hangsúlyozta. Szólt arról is, hogy végre kellene hajtani a polgári védelmi reformokat.

Lauer János az ünnepségen főigazgatói dicséretet és jutalmat adott át Salavecz Jánosnénak, valamint Antóni Miklós alezredesnek, a várpalotai polgári védelmi kirendeltség vezetőjének. 

Emlékplakettet kapott Pál Béla országgyűlési képviselő, Turcsi József, Csabrendek polgármestere, Kerekes Ferenc, az E.ON régiós igazgatója és Varjas Péter, a pápai református gimnázium tanárának. 

Igazgatói dicséretben részesült Csécs Ferencné, Csékeiné K. Melinda, Szűcs Klára és Tóth József közalkalmazottak, valamint Jáger Zoltán őrnagy, az ajkai polgári védelmi kirendeltség vezetője, illetve Wiborny József főhadnagy, főelőadó. 

A témáról a pénteki Naplóban olvashat bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!