Kiosztották a Teleki-verseny díjait

Balatonalmádi - Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult vasárnap a Teleki Pál Országos Földrajz-földtan verseny döntője, amelynek immár kilencedik alkalommal adott otthont a Balaton-parti városban lévő Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium.

Halmos György

A hetedikesek között első helyezést ért el Garamszegi Péter, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulója, míg a Veszprém megyét képviselő Mihálykó Péter (Padányi Katolikus Gyakorlóiskola) nyolcadik lett. A nyolcadikosok között a legtöbb pontot Víg Ádám, a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója szerezte, a pápateszéri Róka Ádám, a Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola diákja a tizenegyedik helyen végzett - tájékoztattak a szervezők. Balatonalmádi különdíját a Veszprém megyei versenyzők, Mihálykó Péter és Róka Ádám kapták. (Róka Ádám egyébként a következő tanévben már a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium tanulója lesz.) Az almádi tanintézmény különdíját a szombathelyi Víg Ádám nyerte, aki tavaly hetedikesként is első lett ezen a versenyen.
A versenyen olyan tanárokat is díjaztak, akik már többször hoztak az országos döntőre versenyzőket, így eddig ebben a legeredményesebb Zalakovicsné Kovács Klára szekszárdi tanárnő volt, aki 11 alkalommal összesen 15 versenyzőjével vett már részt a Teleki-versenyen. Az országos döntőn összesen 44-en diák, 22 hetedikes és 22 nyolcadik osztályos indult. A megyékből az országos döntőben a helyi megmérettetésen évfolyamonként a legjobb eredményeket elérő diákok vettek részt, Budapestről hatan érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!