Kísérleti jelleggel komposztálnak

Balatonalmádi - A testület határozott arról, hogy kísérleti jelleggel bevezetik a zöldhulladék gyűjtését a településen, ugyanakkor azt nem teszik a kötelező közszolgáltatás részévé.

Halmos György

A napirendi ponttal kapcsolatban Bálint Sándor azt hangoztatta, hogy inkább a lakossági komposztálást támogatja. Boros László pedig azt vetette fel, hogy ne legyen kötelező, hiszen vannak olyanok, akiknél nem keletkezik zöldhulladék.

Keszey János ugyanakkor úgy vélte, hogy van olyan zöldhulladék, amit nem lehet komposztálni, így azt elégetik, vagyis nem lehet égetési tilalmat elrendelni.

A képviselők elvi támogatásukról biztosították a balatonfűzfői önkormányzatot a tobruki csomópont átépítése kapcsán benyújtandó pályázatukkal kapcsolatban, ugyanakkor a testület határozata arról is szól, hogy a 2011-es költségvetés terhére nem tudnak az önrészhez hozzájárulni. Több képviselő azt szorgalmazta, hogy a témában a két érintett önkormányzat egyeztessen.

A hozzászólások a csomópont átépítésének szándékát helyeselték, de például Boros László szerint nem szerencsés, hogy a fűzfőiek kész tervet nyújtottak be a testületnek. A tobruki kereszteződés a két település közigazgatási határán helyezkedik el, a 71-es számú országos fő közlekedési úton; a csomópont déli oldala Balatonfűzfő, északi oldala pedig Balatonalmádi része. A pénzügyi bizottság javaslatával egyetértve a testület nem támogatta, hogy pályázatot nyújtsanak be a 71-es számú főút és a Verseny utcai kereszteződésben egy gyalogos közúti-vasúti átjáró kialakítására.

Döntés született arról is, hogy idén a polgármesteri hivatal dolgozóinak cafeteria-kerete bruttó 200 ezer forint lesz, tavaly ez az összeg 344 ezer forint volt. Az átalakuló közfoglalkoztatási rendszerben hosszú távú közfoglalkoztatásra 2,35 millió, rövid távúra pedig 6,3 millió forint értékben nyújt be  pályázatot a város, ami a tavalyról megmaradt pénzzel együtt ösz- szességében 10 millió forint, körülbelül fele a 2010-es összegnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!