K.O. a fináléban: A szenzációs Veszprém nem adott esélyt a Szegednek (Fotókkal!)

Budapest - Tizennyolcadik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát vasárnap az MKB Veszprém KC, amely remek játékot nyújtva nagyon könnyedén győzte le a Pick Szegedet a sorozat fináléjában. A bajnoki címvédő ezzel a sikerrel visszavágott ősi riválisának a tavalyi vereségért.

Horváth Gábor

Veszprém-Szeged

32:23 (16:9)

Syma-csarnok, 3100 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok. MKB Veszprém KC: PERIC – Iváncsik T. 2, Vilovski 3, LAPCEVIC 1, LUSNYIKOV, ILYÉS 4, Iváncsik G. Csere: Liszkai (kapus), VUJIN 9 (1), EKLEMOVIC 5, Gulyás 2, PEREZ 4, Putics 2, Markovic. Edző: Mocsai Lajos. Pick Szeged: Puljezevic – GHIONEA 8 (2), Krivokapic 2, Andjelkovic 2, Zubai 1, PETREA 5, Zvizej 2 (1). Csere: Marjanac (kapus), Herbert, Osmajic, Katzirz 1, Laluska 1, Stamate 1, Nenadic. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások:

Hétméteresek: 1/1 , ill. 3/3.

A papírformának megfelelően a tizenhétszeres győztes Veszprém és a hat elsőséggel büszkélkedő Szeged jutott be a 2008/2009-es kézilabda Magyar Kupa fináléjába, előbbi a Ferencvárost ütötték ki, a Tisza-partiak pedig a Gyöngyös gárdáját győzték le a szombati elődöntőkben. Tavaly hazai környezetben a Szeged hódította el a kupát, az MKB így visszavágásra készülhetett.

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, a többségben lévő veszprémi drukkerek szinte hazai pályát teremtettek kedvenceiknek. Vilovski és Petrea góljaival indította a rangadót a két együttes, amely nagy lendülettel esett egymásnak. A veszprémiek még ellenfelüknél is agilisabban, szinte eksztázisban játszottak és irányították is a játékot (8 perc: 5:3). Az előny nem sokkal később négy találatra nőtt, az MKB kiválóan védekezett, Peric pedig hozta a szokásos bravúrjait. Ilyés második bombagólját követően a 16. percben Vladan Matic megelégelte a helyzetet és időt kért, a csapatok 9:4-ről folytatták a meccset. Katzirz érkezett a Pickbe, Mocsai Lajos pedig Perezt cserélte be. Nem sokkal később kettős emberhátrányba került a Veszprém, de az időközben Laluskát is bevető Szeged nem tudott élni a felzárkózási lehetőséggel: tíz perccel vége előtt öt góllal (11:6) vezettek a bakonyiak. A kupacímvédő a félidő hajrájában sem bírt a kőkemény veszprémi védőfallal, a különbség nyolc találatra nőtt (25. perc: 14:6). Három perccel később Vujin negyedszerre talált be Puljezevic hálójába, majd közvetlenül a vége előtt ismét eredményes volt.

Óriási csatára készülődtek a kupadöntő előtt a szurkolók, de a finálé első félideje nem hozta a várt harcot: a Veszprém egyszerűen állva hagyta ellenfelét és tekintélyes előnyt dolgozott ki.

A második játékrészre Gulyás Péter váltotta Iváncsik Tamást, Ilyés maradt és óriási góllal kezdte a folytatást. Peric továbbra is fantasztikusan védett, a szegediek több, mint három percig nem tudtak kifogni a szerb csapatkapitányon. Vujin sistergős bombájával, valamint Vilovski és Ilyés találataival a 38. percben 10 gólra (21:11) nőtt a veszprémiek előnye. Matic időt kért és cserélt: a kapuba Marjanac, Nenadic pedig irányító pozícióba érkezett, a szerb hálóőr jól védett, a játék képe ettől azonban nagymértékben nem változott: az MKB nyugodtan kézilabdázhatott. A 47. percben Vujin már a kilencedik gólját szerezte (25:16), a szegediek látszólag feladták a felzárkózás és a győzelem reményét, így a mérkőzés hajrája kissé gálajelleget öltött a fantasztikus veszprémi közönség legnagyobb örömére.

Valósággal kiütötte ellenfelét a Veszprém, amely végig vezetett a Magyar Kupa döntőjében és esélyt sem adott a Szegednek a címvédésre.

Mocsai Lajos: Szenzációs napot fogott ki a csapat, ha így folytatjuk még többre is képesek lehetünk.

Vladan Matic: Gratulálok a Veszprémnek.

Győzelmi fotók a kupagyőztes MKB Veszprém csapatáról:





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!