Kőbe vésték neveiket

Herend - Elhunyt horgásztársaik emlékére kopjafát állított a Herendi Horgász Egyesület. 91 pecás nevét vésték az emlékoszlopra.

Tremmer Tamás

 A zord és hideg idő ellen sokan gyűltek össze, hogy a 44 évvel ezelőtt alapított Herendi Horgász Egyesület elhunyt tagjaira emlékezzenek. Ez alkalomból emlékoszlopot állított az egyesület vezetősége.

- Valamikor a völgyben csodálatos környezet jött létre, majd a külszíni bányászat ronda tájsebet ejtett rajta. Aztán csodák csodája, mára a két tóval még szebb környezet alakult ki – mondta köszöntőjében Jánszky László, az egyesület elnöke. Hozzátette, az egyesület tagjai nagyon sokat dolgoztak ezért. Elhunyt horgásztársaik munkája előtt méltóképpen kívántak adózni, ezért határoztak az emlékoszlop felállításáról.

Az egyesület titkára, Glück László az összes pecást személyes ismerte. Ő úgy fogalmazott: csak az hal meg igazán, akit elfelejtenek. Akik felkerültek a kopjafára, örökké a tóhoz tartoznak.

Az emlékoszlopot Tóth János faragta, a vésési munkákat Mihu Károly végezte. A kopjafára 91 horgásztársuk neve került. A mementót megáldotta Sabjanics Miklós plébános is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!