Ködösítenek a mentőhelikopter-állomás ügyében - Füred vagy Pápa?

<b>Balatonfüred</b> - A Légimentő Kht. új koncepciója szerint a város mentőhelikopter-állomása a jövőben csak időszakosan üzemel majd, helyette állandó bázist Pápán építenek ki. Az ügy több szempontból is aggályos.

Martinovics Tibor

Érdekes módon a változásról az érintett Balaton-parti várost egyelőre hivatalosan senki nem értesítette, sőt a kht. igazgatója kitért a képviselő testület kérése elől is, miszerint testületi ülésen számoljon be a terveikről. 


Hol lesz az állandó mentőhelikopter-bázis?
(Fotó: Penovác Károly)


A  város részéről elfogadhatatlannak és méltánytalannak tartott ügyben a város polgármestere a szaktárca vezetőjéhez fordul, hogy vizsgálja meg a füredi légimentő bázis helyzetét, létjogosultságát.

  - Csak informális úton tudjuk, hogy a tervek szerint csupán a nyári szezonban lesz itt a mentőhelikopter. A város nem támad senkit, saját érdekeinket és igazunkat védjük. 

Jogos elvárásunk, hogy végre hivatalosan tájékoztassanak minket a tervekről és azok megvitatásába vonják be a várost. Szeretnénk tudni az indokokat, milyen kényszerítő körülmények miatt van szükség a változtatásra. 

Valami nem kerek ebben a történetben - fogalmaz dr. Bóka István polgármester. 

További részletek a Napló keddi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!