Kolbásztöltésben versenyeztek

Csopak - Rendkívüli sikert aratott a péntektől hétfőig első alkalommal megtartott Bor-Blues-Böllér napok rendezvénysorozat. A nyitástól a zárásig tömegek szórakoztak rajta.

Varga Ibolya

 

Húsz csapat jelentkezett, de végül csak tizenkilenc szállt versenybe hétfőn kolbásztöltésben. A húst a szervezők biztosították, de a fűszerekről a versenyzőknek maguknak kellett gondoskodniuk. A kolbásztöltők munkáját Domonkos Miklós, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Veszprém Megyei Szervezetének elnöke vezetésével három mesterszakács, Dobó József, Kapfinger Attila, Punk Ferenc és egy újságíró értékelte. A kolbászok többsége a magyar konyha hagyományainak megfelelően készült, egyik-másiknál fordult csak elő, hogy egy kicsit több só került bele, mint ideális lett volna. Ezt a zsűri tagjai azzal magyarázták, hogy valóban jobban meg kell sózni azt a kolbászt, amit füstölni akarnak és a versenyzők többsége bizonyára jellemzően füstölésre készít kolbászt. Az ételek mutatósak voltak, egy-két különlegesség akadt köztük, mint a  halkolbász, vagy a gyömbéres ízesítésű fehérkolbász. Végül senki nem távozott üres kézzel, nyolc-nyolc csapat kapott bronz  és ezüst minősítésű oklevelet. Az első három helyezett csapat aranyérmes lett.

 

 

A legmagasabb pontszámot a Beregháti betyárok szerezték meg, akik az oklevél, a bor, és az aranyszínú kolbásztöltő mellé megkapták a legszebb tálalásért járó különdíjat is a piros-fehér-zöld kompozíciójukért. A második helyet a Kerekedi békés horgászok szerezték meg. Ők  ezüstszínű kolbásztöltőt kaptak és a halból készített kolbászra érdemeltek  különdíjat. A harmadik helyezést és a bronzszínű kolbásztöltőt a Belevaló bűbájos boszorkák érdemelték meg. A díjakat Ambrus Tibor polgármester adta át, aki egyben megígérte, hogy egy év múlva ismét megszervezik ezt a tavaszköszöntő mulatságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!