Kommandósok kapták el az ingatlancsalót

Veszprém - Elfogták azt a szökésben lévő férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy többedmagával tavaly kicsalt egy 50 milliót érő tihanyi házat egy rokkantnyugdíjastól. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a férfit.

Halmos György

A gyanúsítottat egy Fejér megyei településen fogták el két napja a füredi kaptányság által kiadott körözés alapján a főkapitányság megyei szervezeteinek és a kommandósainak segítéségével. A férfi ellen tavaly nyár óta volt érvényben körözés, az ügyben egy nő már azóta előzetesben van.

A rendőrség azzal gyanúsítja az enyingi család tagjait, hogy a rokkantnyugdíjas férfitól kicsalták több tízmilliót érő tihanyi házát. A nyugdíjasra egy lakásként nem használható siófoki ingatlant írattattak át, az értékkülönbség több mint 50 millió forint. Tavaly a tihanyi polgármester tett bejelentést, mert eltűnt lakásából az idős férfi, akihez szociális gondozó járt. A településen akkoriban többen látták, hogy egy házaspár, később pedig az ő családtagjaik is megjelentek az idős férfinál. Az elmúlt nyáron házkutatást tartottak Enyingen a gyanúsítottak lakásánál, ahol az udvarban lévő disznóólból két férfit szabadítottak ki, akiknek ott kellett élniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!