Kora esti rockmatiné az Expresszóban

Veszprém - Felkarolja a város az amatőr rockzenekarokat. A városi honlapon bemutatják a csapatokat, akik vasárnaponként az Expresszó színpadán bizonyíthatnak.

Szabó Péter Dániel

- A megyeszékhely kultúrájának kevésbé látható, ám fontos szegmensét képviselik az amatőr rockzenekarok. Sajnos azonban gyakorlási és fellépési lehetőség híján vannak a fiatal csapatok, ezen próbálunk most segíteni - mondta el szerdán sajtótájékoztatón Porga Gyula alpolgármester.

A Jokesz Antal és Muraközy Péter által megálmodott kezdeményezés lényege, hogy a városi honlapon külön menüpontban részletesen bemutatott zenekaroknak vasárnaponként fellépési lehetőséget biztosítanak a fiatalok közt igen népszerű Expresszóban.

- Délután öt órától este kilencig tartanak majd a klubszerű estek, ahol remélhetőleg nagy közönség előtt, egy szponzor jóvoltából minőségi hangrendszeren szólalhatnak meg a bandák. A "rock ötóra körül" fantázianevű projekt egyfajta folytatása a Veszprémben klasszikusnak számító Viktória zenekar, illetve az Esővárók korabeli koncertjeinek - jegyezte meg Jokesz Antal.

A koncerteknek helyet adó Expresszóban bemutatkozott a most vasárnap induló projekt két nyitózenekara, a Redrum, illetve a humoros nevű Frozen Chicken is.  

(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!