Kosárlabda: Új kor kezdetén

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a veszprémiek a szinte kötelező győzelmek után rangadót játszanak, a pápaiak pedig azt veszítettek Kozármislenyben.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC hat meccset nyert meg az idei bajnokságban, mérlege hibátlan. Vasárnap a törökbálinti Elite vendégei lesznek.
 
- Lezárult egy korszak számunkra - fogalmazott Molnár István a VESC szakvezetője. - Az úgymond kötelező győzelmeket begyűjtöttük, most következnek olyan találkozóink, ahol az ellenfelek is a legjobb négy közé szeretnének jutni. Nem értékeljük túl a jó sorozatot, de tény, hogy ezeket a mérkőzéseket is meg kellett nyerni.
 
- Eddigi ellenfeleik meglepetést nem okozhatnak?

- Azt gondolom, hogy akár már nekünk is meggyűlhet velük a bajunk a visszavágókon. Addigra többen közülük összeállnak és biztosan megkeserítik a legjobbak életét is. A Nagykanizsa és a Bonyhád a favoritok, a Sopron, Törökbálint, Veszprém is a négy közé tart. Szerintem egyébként még a Pápa is beleszólhat az újabb körben a versenybe.
 
- Az Elite Basket ellen kezdődnek a nehezebben hozható meccsek.

- A törökbálintiak modern, gyors kosárlabdát játszanak. Egy esélyünk van, ha villám támadásaikat meg tudjuk állítani. Igaz, hogy Budapesten sokminden történhet, de mi a győzelem reményében lépünk pályára a fővárosban.


Kozármisleny-Pápai KC 81:78 (18:28, 24:18, 17:19, 22:13)

Kozármisleny, 100 néző. V.: Maár, Kollár.

KSE: Petőfi 4, Fehér 166, Csernák 96, Kaltenecker 223, Hidi 256. Csere: Juhász 5, Jankovics. Edző: Zalay Zoltán.

Pápa: Károly 249, Fülöp 2, Ács 173, Horváth R. 86, Lázár 16. Csere: Vajda 2, Magyar 2, Kollár 96, Horváth A., Perger, Nagy. Edző: Vajda József.

Kipontozódott: Fülöp a 36., Fehér a 39. percben.

A csütörtökön későn este lejátszott mérkőzésen jól kezdtek a vendégek, Lázár és Ács találataival elhúzott a Pápa, 7. perc, 11:23. A második negyedben a vendéglátók megkezdték a felzárkózást, 17. perc, 35:41.

A pápaiak továbbra is jól tartották magukat, védekezésükre jellemző volt, hogy a vendéglátók hat perc alatt nyolc büntetőt dobtak, elsősorban ebből voltak eredményesek. A félidőben 42:46-ot mutatott az eredményjelző.

A pihenőt követően Kollár hosszú sérülés után tért vissza társai közé, Károly pedig betegségét követően ismét jól teljesített, 29. perc, 54:65.

Az utolsó negyedben folytatódott a kozármislenyi büntető dobó verseny, a játékvezetők hathatós segítségével sikerült fordítani, 35., perc, 70:69.

A végjátékban a PKC két távoli találattal tartotta a lépést riválisával, de Kaltenecker hárompontos pontos dobása az utolsó pillanatban a hazaiak javára billentette el a mérleg nyelvét.

A pápaiak jó teljesítményt nyújtottak, kár, hogy a végén nem bírták elviselni a nagy játékvezetői nyomást.

Vajda József:  Már elegem van ezekből a játékvezetőkből, gratulálok csapatomnak, ezt a mérkőzést ők megnyerték.

Búcsú a szokatlan kupasorozattól

A Veszprémi Egyetem SC hétközben Magyar Kupa mérkőzésen (az idei esemény neve pontosan Hepp Ferenc kupa) lépett pályára Sopronban. A tavalyi bajnok otthonában a hazaiak 89:84-re győztek, így búcsúztatva a VESC-t a kupasorozattól.

Molnárt István edző Bovánovicsot és Mérészt pihentette a találkozón, így korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosok tölthettek több időt a pályán. Az összecsapás remekül szolgálta a bajnoki felkészülést, hiszen az egyetemistákra a bajnokságban mostantól igazi rangadók várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!