Kosárlabdát ünnepelnek

Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásában a 11. helyért lejátszott első találkozón a PKC nagyszerű játékkal diadalmaskodott.

Novothny Ottó

Sárvár-Pápai KC 69:75 (21:20, 24:23, 8:21, 16:11)

Sárvár, 100 nző. V.: Magyari, Németh. 

Sárvár: Szlávik 83, Horváth B. 53, Jarosevics 73, Henrich 3121, Novák 73. Csere: Németh 4, Tompa 1, Papp 9. Edző: Szájer József. 

Pápa: Kollár 33, Bogdán 209, Fülöp 113, Ács 23, Horváth R. 4. Csere: Vajda 5, Magyar 7, Nagy M. 2, Perger, Horváth A., Balogh. Edző: Vajda József.
Kipontozódott: Magyar a 21., Vajda a 35., Németh a 40. percben. 

A kezdést követően a hazaiak triplazáporral indítottak, kizárólag messziről találtak a gyűrűbe, 6. perc, 15:13. A negyed vége előtt pár pillanattal Kollár Balázs térdszalag szakadást szenvedett. 

A második játékrészben a vendégek remek védekezéssel és pontos támadásokkal a 14. percben fordítottak, 29:31. A vendéglátóknál Papp volt különösen szorgalmas pontgyűjtő, így a félidőben 45:43-at mutatott az eredményjelző. 

A hosszabb szünetet követően a szinte hibátlan pápai védekezésnek köszönhetően ismét fordult az állás, 45:47. Ebben a játékrészben Ács volt tarthatatlan, 29. perc, 51:62. 

Az utolsó tíz perc első felében nem tudtak a sárváriak mit kezdeni a vendégek védekezésével, 35. perc, 60:69. Vajda kipontozódásával azonban megbomlott az egység, de a vendéglátóknak csak a felzárkózásra futotta erejéből.


A veszprémiek (fehérben) pénteken, a pápaiak vasárnap játszanak
(Fotó: Zwicker Tamás)



A két kulcsjátékosát (Kollár, Magyar) hamar elveszítő pápai alakulat, a fiatalok ragyogó játékának köszönhetően meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet szerzett Sárváron.

Vajda József:  Örülök, hogy lélekben ilyen erősek vagyunk, Kollárnak minél előbbi felépülést kívánunk.

A Pápai KC a visszavágót vasárnap 18 órakor játssza a sportcsarnokban. A tét változatlanul a 11. hely (24 csapatból) lesz és elsősorban a hiányzók miatt még izgalmas percek várnak a szurkolókra.

- Ünnepelni szeretnénk - mondta Vajda József a pápaiak szakvezetője.  - Két okunk van erre. Egyfelől nagyszerű szezont zártunk fiatal társulatunkkal. Ennek a sorozatnak a megkoronázását jelentené, ha legyőzzük a sárváriakat. 

Másrészt Hencsey Tamás búcsúzik klubbunktól. A remek irányító, nyolc esztendőn keresztül volt meghatározó kosárlabdázója a pápai alakulatnak. 

Évekig csapatkapitánya és jó szellemű vezére volt az együttesnek. Szeretnénk, ha minél többen jönnének el és közösen ünnepelhetnénk meg a Körmend vezetőedzőjét, akit utoljára láthat a nagyérdemű a palánkok alatt. 

Az összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik, míg a Veszprémi Egyetem SC a harmadik helyért pénteken 18.30 órakor lép pályára a Vetési gimnáziumban.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!