Középpontban az ember - Tematikus kiállítás a Hemóban

Veszprém - Csordultig telt kiállító teremben nyílt meg hétfő este Mátyus Károly E-MAFOSZ diplomás fotóművész, a Bakony Fotóklub vezetője Emberközelben című tárlata a Hemóban.

Mátyus Tamás

A tematikus fotókiállítás falra került műveiben, legyenek azok portrék, mementók, vagy éppen a vizes ablakon át exponált hídmosók egy közös vonás van: az ember. 

Arcok, sorsok, mozdulatok híres és kevésbé ismert emberektől, köztük Pege Aladár portréja utolsó veszprémi koncertjéről, megörökített pillanatok a megyeszékhely nyári karneváli hangulatáról, és egy erdélyi fotósorozat a cserepes asszonytól a birkákat őrző juhászig.

A tárlatot megnyitó Veszeli Lajos festőművész dicsérte az alkotó harmóniára való törekvését, és azt a rendezettséget, átgondoltságot, mellyel Mátyus Károly felkészült kiállítására.  

Az teszi különlegessé fotóit, hogy képes a dolgok mögé látni, komponálni legyen akár egy részűn dolgozó munkás biciklijével, de akár egy táncos, kinek lábát a háttérbe festett állat ötödik lábának emeli be. 

A megnyitón klarinét és zongorajátékával közreműködött Csóka Levente, a Csermák Antal Zeneiskola növendéke, a kiállítás június 21-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!