Közös motívumok

Veszprém (kzs) - Elsőalkalommal lépett fel a megyeszékhelyen a japán Coro Allodola Coro Vienna kórus, amely a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársasággal közös koncertet adott a Szent Mihály-székesegyházban a hét elején.

Mórocz Zsolt

Japán kórus lépett fel a Szent Mihály-székesegyházban Veszprém (kzs) - Első alkalommal lépett fel a megyeszékhelyen a japán Coro Allodola Coro Vienna kórus, amely a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársasággal közös koncertet adott a Szent Mihály-székesegyházban a hét elején. A Coro Allodola Coro Vienna kórus Japánból, Kansai országrészből érkezett hatnapos európai koncertkörútja során Magyarországra, ahol kizárólag Veszprémben léptek fel. A koncert megnyitóján elhangzott, a japán kórus az európai kultúrát és zenét tiszteli, érdeklődik az iránt. A távol-keleti országban hivatalosan oktatják a Kodály-módszert, a két nemzet ősi népzenéjében pedig közös motívum az ötfokú hangsor. Mindkét kórus rendkívül színvonalas műsort adott elő, igazi csemegét kínáltak a klasszikus zene kedvelőinek. A koncertet a Coro Allodola Coro Vienna kórus nyitotta, és az est során többek között európai és magyar műveket adtak elő. Felcsendült Richard Rodgers-, Kocsár Miklós-, Kodály Zoltán-, Edward Elgar-darab, valamint japán népdal. A kórust Fujihara Keiko vezényelte, zongorán kísért Hasegawa Izumi. A Liszt Ferenc Kórustársaság Nystedt-, Karai József- és Mendelssohn-műveket adott elő, vezényelt Kollár Kálmán karnagy. A két kórus a jövőben mindenképpen szeretné tovább ápolni a szakmai kapcsolatot, a Coro Allodola Coro Vienna meghívta a Liszt kórust egy 2007 júliusában, Kansaiban zajló nemzetközi komolyzenei versenyre. Veszprém (kzs) - Első alkalommal lépett fel a megyeszékhelyen a japán Coro Allodola Coro Vienna kórus, amely a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársasággal közös koncertet adott a Szent Mihály-székesegyházban a hét elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!