Közösségi ház a városrésznek

Ajka-Csingervölgy - A városszéli településrész is közösségi házzal gazdagodott, az épületet csütörtökön avatták fel.

Tóth B. Zsuzsa

Schwartz Béla polgármester avató beszédében elmondta, hogy jeles esemény a nap, jó érzés a sok régi kedves arcot újra látni. Sokan már elköltöztek, mégis visszatértek az avatásra Csingerbe, hogy együtt ünnepeljenek.

- 2002-ben a terveink között szerepelt, hogy elveink alapján vezessük a várost. Azaz várorészenként fejlesszük és működtessük Ajkát. Csingervölgy önálló létét is megfogalmaztuk, ehhez megteremtettük a feltételeket és a miliőt. Megépítettük a temetői utat, más utcákat, például a Vájár és a Bányász utcát, valamint a Gárdonyi utca egy részét pedig felújítottuk.

Az itt élők önálló címert készítettek és megalapították a Csingervölgyért Egyesületet. Csúcspontja a fejlesztéseknek a közösségi ház elkészülte, amely a város történetében az utolsó. Több mint ötmilliót költöttünk a megszerzésére, és ötmilliót a felújítására, az Építész Kft. jó minőségű munkát végzett. Ma már mindennel rendelkezik a városrész, amely a működéshez szükséges - mondta Schwartz Béla. Gerencsér Hilda, a városrész képviselője a Csingerben élők nevében is megköszönte a közösségi házat. Mint mondta, a rendszerváltás óta az ott élőknek nem volt hol összejönniük.

- Néhány hónapja egy velem szemben ülő képviselőtestületi tag megjegyezte, hogy minek Csingernek közösségi ház. Remélem, ha eljön és megnézi, már tudni fogja a választ, látja, hogy van rá igény. Hiszen az idősek és a fiatalok is nagyon aktívak, mindannyiuknak helyet ad az épület - mondta a képviselő asszony, majd a polgármesterrel együtt átvágta a nemzeti színű szalagot.

Az ünnepséget a városrészben élő gyerek és fiatalok szavalatai, táncai színesítették. A tervek szerint ebben a hónapban Ajkán még átadják a városközpont rehabilitáció keretében készülő sétáló utcai területet, a Kaszinó környékén, a Kosztolányi, a Puskin és a Kohász utcában tervezett létesítményeket.

A Csingervölgyi Közösségi Ház megvalósulása régi álma volt a városrészben élőknek. Az épület teret ad a helyi Csingervölgyért Egyesület tagjainak, de a gyerekek, fiatalok is ott tölthetik szabadidejüket.

A konyhával, egy nyolcvan személyt befogadó társalgóval és terasszal rendelkező épületben egyebek mellett pingpongozhatnak, televíziót nézhetnek, üléseket tarthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!