Közösségiház-avató: itt nem ''evickélnek'', hanem ''eveznek''

Révfülöp – Több mint 52 milliós támogatással sikerült megvalósítani a nagyközség régi álmát, és létrehozni egy közösségi házat, amelyet szombaton avattak fel.

Tóth B. Zsuzsa

Az avatóünnepségen Miklós Tamás polgármester elmondta, az uniós és állami támogatással létrehozott intézmény épületét használtan vásárolta meg az önkormányzat, hogy több funkciónak, könyvtárnak és más közösségi feladatoknak helyet adjon. Az épület tetőterében szálláshelyeket alakítanak ki idővel.

– A településen élők és az ő összefogásuk érdeme a fejlesztések sora. Iskola, óvoda, ravatalozó, kilátó épült egyebek mellett, és most a 450 négyzetméter alapterületű közösségi ház. Sikerült felújítani és berendezni az összegből az épületet, sőt, kétmillió forint a fenntartásra is maradt – részletezte a polgármester, és megköszönte mindazok munkáját, akik a megvalósításon dolgoztak. Hangsúlyozta, az intézmények azonban csak akkor töltik be szerepüket, ha használják azokat. Ez a révfülöpieken múlik. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár úgy fogalmazott, miként a nagyközség címerében látható, itt nem „evickélnek”, hanem „eveznek” a lakosok.



– Mintaként szolgálhat Révfülöp, ahol a közösségi ház újabb lehetőséget kínál az emberek találkozására – mondta az államtitkár. Hozzátette, ez idő tájt 635 településen adnak át hasonló intézményeket, így ez az utóbbi évtizedek legnagyobb vidékfejlesztési programja. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke a közösség fontosságát hangsúlyozta beszédében. Mint mondta, lényeges, hogy akik a közösségi házban találkoznak, jól érezzék magukat. Méltányolta az önkormányzat bátorságát, hogy belefogott annak idején a beruházásba, amely jó döntésnek bizonyult.

– Minél erősebb egy településen a közösségi érzés, annál könnyebben vészelik át a nehéz időket – szögezte le Lasztovicza Jenő. Csizmazia Sándor plébános megáldotta az épületet, majd a helyi gyerekek és nyugdíjasok, a tapolcai zeneiskolások adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!