Köztér felújítás Csopakon

Csopak (mt) Évtizedek óta a falu központja volt ez a tér. Most helyrehoztuk és kibővítettük, ezzel elindult a köztér felújítási programunk. Csopak még szebb lesz, még jobb lesz itt élni és nyaralni - fogalmazott Ambrus Tibor polgármester a Csonkatorony melletti park átadásán.

Szausev Xénia

A település emblematikus műemléki templom maradványa melletti közel egy hektáros területet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tízmillió forintos támogatásának segítségével összesen mintegy tizennyolc millió forintból újították fel. A zöldterületek rendezésére kiírt programra az önkormányzat a helyi nyugdíjas klubbal közösen pályázott. A parkosítás és a több, mint ezer cserje illetve mintegy negyven fa ültetése mellett új térburkolatokat fektettek le, sétányt alakítottak ki, padokat, szökőkutat telepítettek valamint modernizálták a már meglévő játszóteret.

- A helyi lakosok összefogása, a közös munka révén új, sajátos hangulatú közösségi térrel bővült a település. Aki idelátogat látja, hogy takaros, dolgos, vendégszerető emberek élnek itt. Hiszem, hogy idősek és fiatalok kedvelt helye lesz ez a park - vélekedett a polgármester, aki lapunk kérdésre elmondta, a fejlesztés ezzel nem zárult le, hiszen a nyár végére elkészül az Árpád korból származó, a balatoni térség egyik legrégibb műemlékének számító, mára már kissé elhanyagolt állapotban lévő Csonkatorony külső rekonstrukciója, díszburkolatos járdát alakítanak ki és a műemlékvédelmi hivatallal egyeztetve a környék buszmegállóit is felújítják.  

- Mindig is igyekeztünk megőrizni az értékeinket, úgy, hogy közben a jelen elvárásainak is megfeleljünk. Ez a tér jó példa erre - mondta végül Ambrus Tibor.

Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!