Lappföld titkai - fényképeken

<b>Veszprém</b> - A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület szervezésében Tímár József lappföldi ihletettségű fotóiból nyílt kiállítás a Pannon Egyetem aulájában.

Balla Emőke

Tímár József kötődik Veszprémhez, a nyarakat Káptalanfüreden töltötte. Finnország őt is megragadta, számtalan természetfotót készített, mutatta be a szerzőt Tímár Vera, az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke. Saami ima címmel jelent meg egy kötet, aminek fotóit ő készítette. a Pannon Egyetem nyelvtudományi tanszékének vezetője Suomi (Finnország) titkát próbálta megfejteni beszédében. 

Felidézte a sötétzöld fenyveseket, a tavak végtelen kékjét, a piros falú szaunákat, a füst és a nyírfák illatát, az éjtelen éj hangulatát. Suomi nemcsak a tájat, a természeti szépségeket, de az embert is jelenti; ott táj és ember csodálatos harmóniában él egymással.

Révay Valéria,

Az aulában kiállított természeti fotókon madarakat, tavakat, virágokat, lappföldi hegyeket, tunturikat láthatunk. A megnyitón Felföldi Gábor előadóművész elszavalta Aleksis Kivi Finnország és Eino Leino Nocturn című versét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!