Lassan épülő csomópontok

Hajmáskér - A 8-as főútvonal forgalombiztonságának javítása érdekében különszintű csomópont épülhet először a litéri, majd a hajmáskéri csomópontban. A munka azonban csúszhat.

Tremmer Tamás

Az elmúlt időszakban példaértékű egyetértés alakult ki a térség gazdasági szereplői, az érintett önkormányzatok, valamint a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács között a Veszprém megyét kelet-nyugati irányban átszelő 8-as számú főközlekedési útvonal nyomvonalát illetően. Ezen felbuzdulva Pál Béla országgyűlési képviselő a  kérdést intézett Hónig Péter közlekedési miniszterhez: Milyen fejlesztések várhatók a 8-as számú főközlekedési út Veszprém megyei szakaszán, és mikorra várható a főútvonalra tervezett hajmáskéri különszintű csomópont építésének megkezdése és átadása?

A Székesfehérvár és Veszprém közötti kétszer kétsávos főúti keresztmetszet  kivéve a várpalotai, székesfehérvári elkerülőt  gyakorlatilag rendelkezésre áll. További feladat a szakasz forgalombiztonságának javítása, ennek érdekében az útrekonstrukció mellett át kell építeni a baleseti gócpontnak tekinthető litéri és hajmáskéri csomópontokat  így a miniszteri válasz. A litéri csomópont átépítésének kivitelezőjét már kiválasztották. A hajmáskéri csomópont közbeszerzési dokumentációjának összeállítása 2010 nyaráig megtörténhet. Az építést legkorábban 2011 elején lehet megkezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!