Lecsapott a vihar Ajkára

Ajka - Több mint ötvenszer riasztották a tűzoltókat csak Ajka térségéből, ahol a legkomolyabb károkat okozta a szombat délután Veszprém-Ajka tengelyen átvonuló vihar _ tájékoztatták lapunkat a katasztrófavédelem megyei ügyeletén, ahol elmondták, nem bírták a terhelést, az önkéntes tűzoltóegyesületeken kívül Zala és Győr-Moson-Sopron megyéből is kellett erősítést hívniuk.

Nagy Terka

Volt, ahol szilva nagyságú jég esett, máshol a viharos erejű szél fákat döntött ki, vezetékeket szakított le, néhol az áramszolgáltatás is akadozott. Ajkán kívül Szentgálon, Bándon és Csabrendeken több ház tetőszerkezete is meglazult, Kádártán pedig egy épület csúcsfala omlott le a heves széllökésektől, utóbbi helyszínen milliós nagyságrendű kár keletkezett. A bizonytalan időjárás miatt a résztvevők testi épségének védelme érdekében a szervezők este 8 óráig törölték a veszprémi Utcazene Fesztivál programjait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!